Linda Leeflang: ‘Als keuringsmeisje is de Inter I toch ook wel heel...

Linda Leeflang: ‘Als keuringsmeisje is de Inter I toch ook wel heel leuk’

0 1359
Linda Leeflang en Fresco Foto4U

Afgelopen weekend maakte Linda Leeflang haar debuut in de Inter I met Fresco (v. Ampère) in Neerijnen. Voor zowel Linda als haar paard was het niveau nieuw. Linda is binnen haar bedrijf vooral druk met keuringsklaar maken van paarden. Ze was dan ook dolblij met haar score van 60,5%.

10 meter te kort

“Ik was heel blij en nog steeds! Ik vond het echt heel tof. Vorige week had ik nog afgegroet in de Prix, omdat er teveel mis ging. Dat kwam omdat hij iets teveel voor me uit ging denken. Ik was thuis al wel aan het oefenen voor de Inter I, maar ik was een beetje bang voor de zig-zag. Thuis kwam ik steeds tien meter te kort in de baan. Van de week lukte het een keer en toen dacht ik, ik geef gewoon op voor de Inter I. Dat was twee dagen voor de wedstrijd. Daarna kwam de twijfel en dacht ik echt dat ik het nooit zou kunnen, omdat het voor mij veel te moeilijk is. Ik ben toch gegaan en toen ik klaar was riep ik direct dat ik het super leuk vond!”

Keuringsmeisje

“Voor heel veel mensen is 60% maar 60%, maar voor mij is het iets wat ik nooit had durven dromen dat ik ooit zou halen. Ik ben een keuringsmeisje, maar de dressuur wordt nu wel heel leuk. Dit is ook mijn enige paard dat ik start. Verder heb ik alleen maar paarden voor de keuring en om zadelmak maken op stal. Dat is wat ik met mijn bedrijf doe; keuringsklaar maken en alles wat daarbij komt kijken. Ik wil nu wel heel graag door starten met Fresco om te kijken wat er nog meer in zit. Ik weet alleen niet of ik de motoriek heb om de éners te springen”, lacht ze.

Combinatie

“Fresco kwam drie jaar geleden bij mij op stal voor de verkoop. Ik heb hem toen één keer L1 gestart. De eigenaresse zag me rijden en vond dat ik nog maar even door moest rijden en nu zijn we hier. Echt zo tof! Alles wat ik op stal heb gaat weg als het braaf is of als het doel behaald is. De sport is ook eigenlijk niet de hoofdmoot van mijn bedrijf, maar ik vind het wel heel leuk om nu deze combinatie te maken.”

Vreemde vogel

“Fresco is echt een spiegel voor mij. Als ik me niet goed voel, kan ik hem beter op stal laten staan. Ik ben heel nuchter, dus ik geloofde niet in dat soort dingen, maar het is echt zo. Hij is misschien niet het meest lenige paard om te zien, maar hij doet super zijn best. In zijn omgang is hij soms een beetje een autist en en vreemde vogel, maar dat maakt hem ook weer heel leuk. Ik hou wel van een beetje gekke paarden. Dat past me wel!”

Bron: De Hoefslag

Reacties