Lina Uzunhasan: ‘Mijn paarden zijn nu gelukkiger’

Lina Uzunhasan: ‘Mijn paarden zijn nu gelukkiger’

0 2769
Lina Uzunhasan - Donna Ray
Lina Uzunhasan - Donna Ray © DigiShots

De Amerikaanse Lina Uzunhasan traint sinds kort bij Helen Langehanenberg, eerder werd de amazone begeleid door Anky van Grunsven. Uzunhasan boekte met haar merrie Donna Ray al vele internationale overwinningen bij de Junioren en Young Riders, inmiddels runt ze haar eigen dressuurstal UZN Stables in het Brabantse St. Oedenrode.

UZN Stables

In 2017 begon de familie Uzunhasan aan de bouw van een nieuw complex, datzelfde jaar opende UZN Stables. “We hebben een buitenbak maar zijn van plan om dit jaar ook een binnenbaan te gaan bouwen, we hebben net alle vergunningen rond. Ik heb wat tijd nodig gehad om te wennen, maar alles begint nu te lopen. Bij UZN Stables heb ik vier paarden, drie veulens en een pony. Dit jaar hopen we nog wat veulens bij te kopen, al mijn paarden zijn namelijk te koop. Het begint nu op een bedrijf te lijken!”

Trainingswijze

De United-dochter Donna Ray is jaren het toppaard van Uzunhasan, ze bracht de merrie zowel uit bij de Young Riders als in de Lichte Tour. “Donna gaat binnenkort haar comeback maken, we hebben de laatste tijd veel veranderd. Mijn trainingswijze is veranderd, maar ook de manier waarop we alles aanpakken is gewijzigd. Het is zelfs veranderd hoe veel dagen in de week ik mijn paarden rijd. Ik train ze niet meer elke dag maar slechts vier dagen in de week. De andere dagen lopen ze aan de longe, gaan we op buitenrit of mogen ze gewoon in de wei. Ik denk dat mijn paarden nu fitter zijn, en ik weet zeker dat ze gelukkiger zijn.”

Helen Langehanenberg

“De samenwerking met Helen is echt super. Ik krijg heel veel positieve reacties op deze beslissing; iedereen vertelt me dat ze een van de beste ruiters in de wereld is en dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ze heeft zo veel ervaring en ze weet precies wat ik moet doen. Ik ga maar één keer in de twee weken naar haar toe. Ik geloof dat ik die tijd kan gebruiken om de informatie die ik krijg te verwerken en ermee te trainen. Aan het eind van deze twee weken weet ik wat ik wil vragen en waar ik mee verder wil. Het is druk nu met trainen en de wedstrijden die weer beginnen, daarnaast zit ik ook nog op de universiteit. Maar wanneer ik niet veel te doen heb raak ik verveeld, dit vind ik leuk!”

Proud to announce that I am now training with Helen Langehanenberg 🌟 Although we aren’t training together for a long time we already see great improvements and I’m so excited for our future together 🤩😎💗

Geplaatst door UZN Stables op Vrijdag 11 januari 2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties