Lieve Berndsen: “Ik wil graag mijn echte verhaal vertellen”

Lieve Berndsen: “Ik wil graag mijn echte verhaal vertellen”

0 3556
Lieve Berndsen © Susan Elbert Photography

De 13-jarige Lieve Berndsen is extreem gemotiveerd om het beste uit haar dressuurpony’s te halen. Via haar Instagram account geeft de amazone haar volgers een kijkje in haar leven. Binnen een relatief korte tijd, loopt de teller al op naar de 26.000 volgers!

Knuffelbeer

Berndsen heeft twee opvallend mooie pony’s onder het zadel, Diego en Black Pearl. “Diego heb ik nu ongeveer twee jaar”, vertelt ze. “Hij is 14 jaar oud en voor de coronacrisis reden we M2. We hebben 30 winstpunten en waren klaar om de overstap naar het Z1 te gaan maken. Dat wordt voor mij de eerste keer dat ik Z ga rijden, ik heb er heel veel zin in maar ik vind het wel spannend. We zijn heel goed aan het oefenen en ik denk dat het wel goed komt. Diego is een hele fijne, brave pony. Hij vindt alles prima! Het is een echte knuffelbeer, die zijn hoofd meteen tegen je aanlegt wanneer je het hoofdstel in wilt doen. Hij wil wel graag voor je werken en doet altijd zijn best.”

Lio

Naast het trainen op Z-niveau, zit Berndsen ook met veel plezier in het zadel van haar pas vierjarige Black Pearl. “We noemen haar op stal Lio, Black Pearl is een lange naam en we vonden Lio leuk bij haar staan. Ik rijd haar pas vier maanden, we hebben haar samen met mijn trainer Rom Vermunt gekocht. Ik train twee keer in de week bij hem en dat gaat heel goed. Mijn ouders kennen Rom al langer en sinds we Diego hebben les ik bij hem. Dat bevalt echt goed.”

Braaf

Berndsen mocht de jonge, talentvolle Lio al voorstellen op de NWPC Hengstenkeuring en bracht haar al eens uit op wedstrijd. “Ze is natuurlijk nog heel jong, maar wel echt heel braaf, mooi en talentvol. Lio heeft wat ruimere gangen dan Diego en wat meer temperament, maar het zijn allebei superfijne pony’s. Tijdens haar eerste wedstrijd vond Lio de ring nog wel een beetje spannend, maar we zijn gelijk tweede geworden. Dat was dus wel een heel goed begin. Ik wilde doorwerken naar het L1 en wedstrijden voor jonge pony’s starten, zoals de Divoza Cup, maar dat gaat helaas niet door.”

Wedstrijden

Omdat het wedstrijdseizoen is afgelast, traint de amazone haar pony’s momenteel thuis door. “Ik mis de wedstrijden heel erg, daar train ik echt voor. De wedstrijden vind ik heel leuk en die geven me een doel. Het is altijd spannend of ik een goede dag heeft, of de pony ook een goede dag heeft en hoe veel punten je krijgt. Ik houd ervan om prijzen binnen te kunnen halen, maar ik vind het ook heel leuk om een hele dag weg te zijn met de pony’s. We zijn nu thuis de puntjes op de I aan het zetten, zodat ik in het Z1 direct een goede start kan maken.”

Nep

Naast het rijden, is Berndsen heel actief op Instagram @lieveberndsen_dressage. Inmiddels is ze een van de Creators van Go Social. “Ik wil mijn volgers het leven dat ik met de pony’s leid laten zien. Ik laat niet alleen de leuke dingen zien, maar ook de minder leuke dingen. Als een wedstrijd heel erg slecht ging bijvoorbeeld, dan zet ik dat er wel op. Anders lijkt het heel nep en ik wil graag mijn echte verhaal vertellen. Ik heb dit account pas driekwart jaar dus we zijn heel snel gegroeid. Dat is echt heel gaaf en er komen ook hele gave samenwerkingen uit. Ik ben heel blij met de sponsoren die ik nu heb door dit account. Later hoop ik mijn eigen stal te beginnen, jonge paarden op te leiden en daarbij mijn Instagram vol te houden”, besluit ze ambitieus

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties