Lichte Tour-paard Guinness SK naar Istanbul

Lichte Tour-paard Guinness SK naar Istanbul

Lichte Tour-paard Guinness SK is verhuisd naar Turkije laat amazone Ceylan Avinal weten. De ruin werd uitgebracht door Hergen van Hall.

Guiness is verkocht aan klanten van Avinal en zij zal de zoon van Bojengel ook gaan rijden. “Derin Doğan is zijn nieuwe amazone,” vertelt ze. “Zij traint bij mij en ik vond dat ze klaar was voor een eigen paard. Ze is pas 15 jaar en het doel is om in het Turkse team te komen op lange termijn. Omdat ze druk is met school rijd ik haar nieuwe paard ook.”

Goed leren rijden

Het doel van de jonge amazone is om goed te leren rijden. “Winnen is voor haar en haar familie bijzaak. Dat komt vanzelf wel als ze elkaar goed leren kennen. Dus we doen rustig aan, maar ze hebben een goede klik. Derin is speciaal voor school en de paarden naar Istanbul verhuisd vanuit Alanya”

Annemiek Vincourt bemiddelde in de verkoop van Guinness SK. Avinal is erg gecharmeerd van de knappe bruine. “Hij is nog maar acht en dan al Lichte Tour. Dat vind ik echt knap! Het is echt een beeldschoon paard, net een hele grote pony.”

SK-Stables

Guinness SK werd gefokt bij SK-Stables van de familie Van Schaijk in Nijega. Daar werd hij opgeleid door dochter José Smidts, die hem uitbracht tot en met het ZZ-Zwaar. De ruin stond sinds enige weken bij Hergen van Hall met het oog op de verkoop. Van Hall bracht hem een aantal keer uit in de Lichte Tour.

De ruin staat op stal bij Siec International Equistrian Centre, waar ook Avinal haar paarden heeft.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: archief

Reacties