Libéma doopt NHB Deurne om tot ‘Hippisch Centrum Deurne’

Libéma doopt NHB Deurne om tot ‘Hippisch Centrum Deurne’

0 282
Deurne omgedoopt

Wanneer op 1 augustus 2016 de sleutel van NHB Deurne door Helicon Opleidingen wordt overgedragen aan het Rosmalense bedrijf Libéma, zal ook direct de nieuwe naam van kracht zijn. De gevestigde naam NHB Deurne verandert op dat moment in ‘Hippisch Centrum Deurne’.

Vijfsporenbeleid

Op 1 augustus wordt afscheid genomen van een periode van 47 jaar waarin NHB Deurne (“Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen”) zich uitsluitend bezig hield met hippisch onderwijs. De nieuwe eigenaar van de locatie, Libéma, richt zich op een zogenaamd ‘vijfsporenbeleid’. In haar visie over de exploitatie van het complex aan de Bruggenseweg te Deurne, passen naast het spoor Onderwijs, ook de sporen Retail, Verblijfsrecreatie, Exploitatie (verhuur) van paardenboxen en Evenementenlocatie.

Samenwerking provincie en gemeente

Aan de invoering van het vijfsporenbeleid is een intensief traject van overleg en afstemming met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Deurne vooraf gegaan. Zowel provincie als gemeente ondersteunen de initiatieven van Libéma van harte. Divisiedirecteur Beurzen & Evenementen Jan Blijenberg, in zijn hoedanigheid verantwoordelijk voor Hippisch Centrum Deurne (HCD): “Wij zijn volop bezig om de nieuwe invulling van het centrum te concretiseren en vertrouwen erop dat het HCD een positieve impuls aan de regionale paardensport in de breedste zin van het woord zal geven. Belangstellenden, maar zeker ook omwonenden en overige betrokkenen, zullen op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op deze locatie. Voor tips en ideeën over ons vijfsporenbeleid staan wij vanzelfsprekend ook te allen tijde open”.

Bron: persbericht

Foto: Remco Veurink

banner-website

Reacties