Liane Driessen: “We gaan door totdat de grens bereikt is”

Liane Driessen: “We gaan door totdat de grens bereikt is”

Liane Driessen met Hebbes © Foto4U

Liane Driessen brengt haar zelfgefokte merrie Hebbes (Spielberg x Negro) uit in het M2. Ondanks dat Hebbes af en toe echte merriestreken heeft, is de combinatie hard op weg naar het Z. “Er is work in progress“, lacht de amazone.

Hebbes

“Ik heb Hebbes zelf gefokt en opgeleid”, begint Driessen te vertellen. “Ze is nu acht en voordat de coronamaatregelen ingingen bracht ik haar uit op M2-niveau. Ik heb haar de eerste tijd samen met een vriendin gereden. Zij sprong vooral en ik pakte de dressuuroefeningen mee. Dit ging altijd heel goed en was super als afwisseling in het trainen. Helaas moest zij ermee stoppen omdat ze een kindje krijgt. Gelukkig heb ik een nieuwe bijrijder voor Hebbes gevonden, waarmee het trainen ook heel goed gaat”.

“Het is en blijft een merrie”, vervolgt ze lachend. “Het is af en toe een beetje meeveren en in je achterhoofd houden dat als er iets niet lukt, er morgen weer een dag is. Het moet gewoon met beleid af en toe, maar dat maakt het ook wel weer leuk”.

Trainen

Ondanks Corona is de combinatie hard aan het trainen voor hun Z-debuut. “We trainen nu voornamelijk thuis, want de lessen zijn afgelast. Toch is het af en toe wel leuk om op ander terrein te rijden om bijvoorbeeld te gaan springen. Onze eigen bak is niet zo groot, dus we gaan af en toe naar de vereniging zodat we toch kunnen blijven trainen”.

Eén lijn

Omdat het trainen zo goed gaat, was Driessen benieuwd naar wat een jury van haar proef vindt. “Er is best wel wat negativiteit over het online wedstrijden, mensen vinden er vaak wat van. Ik vind het juist een heel leuk initiatief in deze tijd. Je rijdt lekker thuis, in je vertrouwde omgeving en je kan gewoon kijken wat je er van vindt. De jury’s geven heel goed, opbouwend commentaar. Ik weet natuurlijk wel waar ik tegenaan loop, maar de jury’s hebben er net weer een iets andere kijk op. We zitten echt op één lijn. Het houdt je bezig in deze tijd”.

Uitdaging

“Ik vind het leuk om te kijken waar mogelijkheden en kansen liggen, het liefst komen we natuurlijk zo hoog mogelijk. Toch heb ik er ook een realistische kijk op de toekomst, ik heb de laatste jaren heel veel pech gehad met paarden. Ik weet wel dat een goed harnachement en alles eromheen moet kloppen. Het paard moet gezond zijn, jij moet gezond zijn. Dat is de grootste uitdaging. Het zou leuk zijn als we zo hoog mogelijk kunnen komen, we zien wel waar die grens bereikt wordt”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Foto4U

Reacties