Leopold van Asten in topvorm bij Winter Masters

Leopold van Asten in topvorm bij Winter Masters

0 202
Leopold van Asten-VDL Groep Beauty
Leopold van Asten en VDL Groep Beauty © DigiShots

Leopold van Asten is in absolute topvorm bij de Winter Masters in Kronenberg. Na het winnen van de 1.45m GP-kwalificatie op donderdag en een tweede plaats in de 1.50m ranking rubriek op vrijdag, ging de ruiter zaterdagavond aan de leiding met VDL Groep Beauty (v.For Pleasure). Marc Houtzager sloot met Sterrehof’s Dante als tweede aan in de 1.45m rubriek.

Snelle tijd

Er stond Van Asten geen gemakkelijke taak te wachten, met niet minder dan 23 combinaties van de 85 in de barrage. Als drie na laatste starter schakelde Van Asten met VDL Groep Beauty naar de hoogste versnelling en aangemoedigd door het publiek snelden de twee door de finish in een ongelooflijk snelle tijd van 33,54. Met nog twee combinaties te gaan, kon de VDL Groep-ruiter slechts afwachten. De laatste starter, Marc Houtzager, deed met Sterrehof’s Dante (v.Canturano) een gedegen poging Van Asten te kloppen, maar miste de zege in 34.77 seconden. “Goed, maar niet goed genoeg”, reageert de ruiter.

Focus

“Vandaag sprong Beauty in de eerste ronde opnieuw erg goed. Er waren veel combinaties in de barrage en ze waren snel, maar Beauty is van nature een vlug paard en ze voelde top aan, dus ik ging ervoor. In de barrage was ze erg gefocust van het begin tot het eind en dat was goed genoeg voor de overwinning van vandaag”, aldus de winnaar.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen van Winter Masters.

Bron: De Peelbergen

Reacties