Leon Thijssen blijft concurrenten met honderste van seconde voor

Leon Thijssen blijft concurrenten met honderste van seconde voor

0 119
Leon Thijssen
Leon Thijssen. Foto: Remco Veurink

Leon Thijssen startte in de 1.40m-proef in de Peelbergen (CSI2* medium tour kwalificatie) als eerste met zijn merrie Carinja 18 (v. For Fashion). Hij nam een risico, maar dat loonde: de Limburger bleef zijn concurrenten met een honderdste van een seconde voor.

Net wel

Thijssen piepte in de tweede fase na de dubbel voorlangs naar de steil. “In deze proef waren er niet veel ruiters die de korte draai naar de steil maakten. Het kon net wel, maar eigenlijk ook weer niet, als je begrijpt wat ik bedoel.’ De mobiel wordt erbij gepakt: “Kijk even mee op de video. Hier in de tweede fase, na de dubbel, kijk, ja en dan hup. We kwamen wel heel schuin uit voor de steil, maar het kon dus net wel”, zegt Thijssen goedgemutst.

Goed te pas

De Sevenummer is goed te pas met nog een outdoor CSI inclusief zonneschijn om de hoek bij hem thuis. “We zijn maar wat blij dat we deze zomer, ondanks alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus, van huis konden. Dat moet ook wel, want even thuis was mooi, maar we leven toch voor de sport.”

Top drie

Met de tienjarige Holstein-merrie Carinja 18 gaf de routinier Thijssen Mathias Norheden Johansen met Continio (v. Contendro II) het nakijken. De Deen hield op zijn beurt Braziliaan Thiago Ribas da Costa op afstand. Met Dreambrina (v. Verdi) klokte de snelheidsduivel met 0.05 seconden meer op de klok uit en werd derde.

Beste Nederlander

In de tweede CSI2* 1.40m proef van de donderdag in de Peelbergen was Thijssen ook de beste Nederlander. Met Faithless Mvdl (v. Ukato) werd hij tiende. De proef werd gewonnen door Francisco José Mesquita Musa. De Braziliaan zadelde voor zijn overwinning Catch me Imperio Egipico (v. Contagio).

Voor alle uitslagen, kijk hier.

Bron: Persbericht

Foto: Remco Veurink

Reacties