Four Legends en Filion winnen ook Lichte-Tour-debuut

Four Legends en Filion winnen ook Lichte-Tour-debuut

winters four legends KS
Marieke van der Putten - Four Legends KS Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Dominique Filion heeft op de subtopwedstrijd in Maasdijk haar Lichte-Tour-debuut met de KWPN-goedgekeurde hengst Winters Four Legends KS (v.Wynton) gewonnen. De combinatie noteerde een score van 71,32 procent.

Het was pas de derde wedstrijd van Filion en Four Legends.

In Maasdijk kwam Filion ook aan de start met Winters Chardonnay (v Winningmood). Ze won de Intermediaire II met 68,82 procent. Vai Bruntink reed de 12-jarige vosruin eerder in de Grand Prix.

Beter wordende paarden

Eind vorig jaar kondigden Dominique Filion en Judy de Winter aan dat ze gingen samenwerken. “Het lijkt erop dat veel ruiters het niveau van de steeds beter wordende paarden niet kunnen bijbenen,” zei De Winter toen. “Het was voor mij ook moeilijk om zo’n goede ruiter te vinden, maar het is gelukt met Dominique Fillion.”

Filion kreeg bij Winterhorses naast Four Legends onder meer ook de Flemming-zoon Diego onder het zadel. Met beide paarden maakte ze in januari haar wedstrijddebuut in het ZZ-Zwaar. In Utrecht pakte ze de overwinning met Four Legends met 71,214 procent, met Diego werd ze toen tweede (70,286 procent).

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: archief Digishots

Reacties