Legendarisch eventingpaard Custom Made op 34-jarige leeftijd overleden

Legendarisch eventingpaard Custom Made op 34-jarige leeftijd overleden

eventing
foto: Remco Veurink

Custom Made was al tien jaar met pensioen, nadat hij een indrukwekkende eventing carrière achter de rug had met David O’Connor voor de Verenigde Staten.

Op 2 oktober is hij op 34-jarige leeftijd overleden.

Voor altijd bij me

“Custom Made was voor mij echt het paard van mijn leven. Daarnaast was hij een grootheid voor de sport. Hij was het krachtigste paard dat ik ooit gereden heb. Al tien jaar genoot hij bij ons van zijn pensioen. In eerste instantie met allemaal oude Olympiade-paarden. Hij was de laatste die er nog was. Ik moet hem nu missen, maar hij zal voor altijd bij mij zijn”, aldus O’Conner.

Prachtige resultaten

De in Ierland gefokte Custom Made verhuisde in 1995 naar de Verenigde Staten, waar hij onder het zadel van O’Connor kwam. De combinatie behaalde prachtige resultaten. Zo wonnen ze in hun eerste jaar al de CCI3* in Kentucky. Een jaar later werden ze derde in de CCI4* Badminton Horse Trials. Dat jaar mochten ze ook naar de Olympische Spelen in Atlanta, waar ze individueel vijfde werden. Het jaar erop wonnen ze de CCI4* Badminton Horse Trials.
Op de Olympische Spelen in Sydney in 2000 wonnen ze individueel goud. De eerste gouden medaille voor de Verenigde Staten in 25 jaar.

Bron: Eventing Nation

Reacties