Leanjo de Koster: “Je moet doen waar je goed in bent”

Leanjo de Koster: “Je moet doen waar je goed in bent”

Leanjo de Koster is al jaren een vertrouwd gezicht binnen de paardensport fotografie. Door de huidige Corona crisis betekent het dat hij geen evenementen kan fotograferen. “Ik denk dat de paardensector uitgedund zal worden” aldus de Koster.

Failliet

De Koster vertelt “Hoe dit zal evolueren weet natuurlijk niemand maar ik ben bang dat veel bedrijven en zzp-ers failliet zullen gaan. Verschillende landen doen hun grenzen op slot, we kunnen niet meer zomaar van het ene land naar het andere reizen en dat komt mijn beroep natuurlijk niet te goede. Op dit moment maak ik mij nog niet te veel zorgen maar dit mag ook niet te lang duren. Ik ga niet ontkennen dat als dit een half jaar duurt de situatie er misschien iets minder rooskleurig uitziet”.

Specialisaties

De Koster heeft geen back-up nu hij zijn inkomsten misloopt. “Ik ben van standpunt dat je moet doen waar je goed in bent. Ik ga het dus nu niet ineens over een andere boeg gooien. Ik blijf bij mijn specialisaties maar ik weet dat er andere fotografen wel keihard op zoek zijn naar werk. Er zijn natuurlijk geen paardenevenementen momenteel waardoor zij en ik ook nu iets anders moeten zoeken om te doen. Ik reken hiervoor ook op mijn partner Monique, zij is sowieso gespecialiseerd in andere dingen dan ik dus zij kan alvast andere werkzaamheden gaan doen” aldus de fotograaf.

Blijf thuis

De Koster kijkt op dit moment de kat uit de boom. Hij vertelt “Ik kan reportages voor bladen maken maar het belangrijkste is nu dat iedereen thuis blijft tot er weer events mogen georganiseerd worden. Ik vind het nu sowieso moeilijk om buiten te komen aangezien er meer mensen besmet zijn dan je denkt. De angst om zelf besmet te worden, zit er dus wel een beetje in.” De tip die hij mee geeft aan andere fotograven is “zorg ervoor dat je Coronavrij blijft en hopelijk zien we elkaar snel weer!”

Bron: Equnews

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties