Le Formidable-zoon Pascoe grote uitschieter Veulenveiling Borculo

Le Formidable-zoon Pascoe grote uitschieter Veulenveiling Borculo

pascoe veulenveiling borculo

Met een gemiddelde van €15.100,- gaat de dressuurveiling van Veulenveiling Borculo de boeken in als één van de meest succesvolle edities. Dat de veiling alleen online plaats vond weerhield kopers er niet van om er van harte op los te bieden.

De veiling kende een grandioze avond met grote hoogtes. De absolute uitschieter was Le Formidable nazaat Pascoe (mv. Wynton).

Ongekend populair

De verwachtingen rondom Pascoe waren dan ook hooggespannen. Vanaf het moment dat dit hengstveuelen op social media werd gepresenteerd, was hij ongekend populair. Hij werd verkocht voor het recordbedrag van 105.000 euro. Het biedspel duurde lang maar uiteindelijk trok een Nederlandse koper aan het langste eind en krijgt daarmee dit fenomenale veulen op stal. Vanuit heel de wereld volgden duizenden mensen online de veiling.

Nakomelingen Kjento

De twee na duurste werd Paisible, een zoon van Kjento. Hij leverde zijn fokkers maar liefst 51.000 euro op en gaat opgroeien in Denemarken. Ook Pjento, eveneens een nazaat van Kjento, leverde een prachtig bedrag op en gaat voor 38.000 euro naar Spanje.

Valverde dochter Philourava is verkocht naar een gelukkige bieder uit Kuwait. Er was veel interesse voor het veulen en dat leverde en prijs van €29.000,- op. Pivadorette, een goed bewegende dochter van de hengst Fürst Jazz maakt de oversteek naar Amerika en werd verkocht voor €26.500. Ook Prima Donna Utopia (v. Secret) vertrekt naar Amerika en leverde €23.5000 op. Merries waren sowieso in trek, Paolita (v. Fontaine TN) gaat naar Denemarken voor €21.000,-.

Verwachtingen overtroffen

Wouter Plaizier namens de organisatie: ‘’De veiling heeft al onze verwachtingen overtroffen. We wisten dat we een sterke selectie hadden en dat het wereldwijd veel bekijks trok, maar dat we met een online veiling zo succesvol kunnen zijn is echt geweldig. Er was opvallend veel interesse uit Amerika, Spanje en Denemarken. Maar we zijn blij dat er ook kwaliteitsvolle veulens in Nederland blijven.”

Bron en foto: Veulenveiling Borculo

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Veulenveiling Borculo ontwikkelde of ontwikkelt Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), de Van Olst Sales en Paardenveilingonline.

Reacties