Hengstenkeuringskampioen Le Formidable ter dekking

Hengstenkeuringskampioen Le Formidable ter dekking

Le Formidable kwpn hengstenkeuring
Le Formidable kampioen van de hengstenkeuring

De spraakmakende kampioen van de KWPN Stallion Show Le Formidable is dit seizoen al beschikbaar voor de fokkerij. Karel Gerrits en Saskia Poel leveren hun Bordeaux-zoon aan voor het KWPN verrichtingsonderzoek in het najaar.

De jonge hengst staat van 1 maart tot 1 augustus ter dekking bij Hengstenhouderij Kuypers.

Favoriet

Voorafgaand aan de KWPN Stallion Show waren de verwachtingen van Le Formidable hoog. De voormalig nationaal veulenkampioen was duidelijk de publieksfavoriet. Na een opvallend optreden op de eerste bezichtiging in Ermelo, kreeg hij ook in de tweede en derde bezichtiging in Den Bosch het publiek op de banken. “Hij werd geboren en wij riepen naar elkaar: ‘We hebben hem!’ Hij had vanaf de eerste minuut de wow-factor”, sprak zijn eigenaresse over de hengst.

Le Formidable

Bert Rutten, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, sprak van een uitgesproken kampioen. “Le Formidable is een paard met een prachtig model met veel kracht in het achterbeen dat altijd goed onder de massa werd geplaatst waardoor de hengst makkelijk zijn balans kan bewaren en mooi naar boven blijft lopen.”

Ook de afstamming van de hengst belooft veel goeds. Zijn moeder Vienna (v.Ferro) bracht eerder al de KWPN-goedgekeurde hengst Four Legends KS (v.Wynton), die onder Dominique Filion uitkomt in de Lichte Tour. Vienna stamt af van de bekende De Niro-dochter Annabel, moeder van de hengsten Bretton Woods (v.Johnson) en Chagall D&R (v.Jazz). Le Formidable is vrij van WFFS.

Zie ook: Saskia Poel: ‘Le Formidable had vanaf dag één de wow-factor!’

Bron: Hoefslag/Facebook

Foto: DigiShots

Reacties