Laura Zwart alomtegenwoordig in uitslagen CH Gorredijk *interview*

Laura Zwart alomtegenwoordig in uitslagen CH Gorredijk *interview*

Laura Zwart, Bingo
Laura Zwart - Bingo Subtop 2016 © DigiShots

Gisteren werd het CH Gorredijk verreden. Daar was Laura Zwart alomtegenwoordig in de uitslagen! Ze won een proef in het ZZ Zwaar met  de negenjarige Eros (v. Rhodiu)m, en werd tweede in een tweede ZZ Zwaar-proef. Met de twaalfjarige Bingo (v. Tuschinski) won Zwart de Prix St. Georges, en werd ze derde in de Intermédiaire I.

‘Kicken dat het zo goed gaat!’

Laura Zwart: ‘Ja, het ging best lekker! Ik kan niet echt zeggen over welke proef ik het meest tevreden ben. Ik ben natuurlijk blij dat beide paarden gewonnen hebben, maar vooral met hoe ze liepen en hoeveel progressie ze de laatste tijd hebben gemaakt. Het gaat heel goed in de training, en dat het dan ook zo goed gaat in de proef is echt kicken! Daar haal ik zo veel voldoening uit!’

‘Met Bingo overstap naar Zware Tour’

‘Met Bingo ben ik nu thuis bezig met de piaffe en de passage, en ik heb gemerkt dat hij daar in het gewone werk ook zoveel fijner door geworden is. Hij loopt nu met meer veer en afdruk. Ik hoop dat ik aan het einde van het seizoen met Bingo de overstap naar de Zware Tour kan maken. Eros had ik dit weekend meegenomen om meer ervaring op te doen in de proeven, en de puntjes op de i te zetten. En dat is gelukt! Als je ze thuis fijn voor elkaar hebt, is het een stuk makkelijker om proeven te rijden.’

ZZ Zwaar: Zwart en Veenje

Zwart en Eros kregen 426,5 punten voor hun ZZ Zwaar-proef (proef 35), en dat was goed voor een eerste plaats. Ze konden Lisanne Veenje en haar Friesen Exklusiv Wirdmer (v. Beart 411) nét voor blijven: die combinatie kreeg een score van 461 punten. Iris Sijtsma en Horses2fly Eye Catcher (v. Gribaldi) eindigden op de derde plek.

In proef 36 van het ZZ Zwaar waren de rollen omgekeerd. Lisanne Veenje en Friesen Exklusiv Wirdmer werden daar eerste met een score van 446 punten. Zwart en Eros eindigden op de tweede plek met 438,5 punten.

PSG en Inter I: Zwart op 1 en 3

Met haar opvallende bonte Bingo (v. Tuschinski) kon Zwart ook de Prix St. Georges winnen. De jury beloonde hun proef met een score van 441,5 punten. Sabien Mollema en Bubbles werden tweede, met 433,5 punten.

De Inter I werd dan weer gewonnen door Nathalie Vorenhout en Anna van de Haffriehoeve (v. Rindert 406), met een score van 443,5 punten. Martsje Bergsma en Cotton Eye Joe (v. K.e.c. Maximum Joe) eindigden met 441 punten op de tweede plaats. Zwart en Bingo wisten de derde plaats te veroveren met 427 punten.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

 

Reacties