Subtop Laura Visser: ‘Zillion vindt het moeilijke werk juist heel leuk’

Subtop Laura Visser: ‘Zillion vindt het moeilijke werk juist heel leuk’

dressuur subtop
foto: Remco Veurink

In de eerste proef van het ZZ-Zwaar gisteren in Soest waren het Barbara Soederhuizen en Eclips (v. Apache) die wonnen met 66.286%. Tweede werden Marissa Kooiman en Zrinko KL (v. Gribaldi) met 64.5%. Derde werd Laura Visser die met Zillion (v. Gribaldi) naar 63.957% reed. Vierde werden Nelleke Hoogenraad en Farulana-s (v. Sorento) met 63.714%. Vijfde werden Kirstel van Wezel en Vice Versa (v. Vitalis) met 63.5%. De zesde plek ging naar Liesbeth Hageman en Excellent (v. Oscar) met 62.929%.

‘Ik dacht echt, wow!’

In de tweede proef was het Laura Visser die de proef won, dit deed zij met 63.357%.

‘Ik was super tevreden, Zillion was vandaag heel fijn! Het ging bijna vanzelf. In de eerste proef was zijn uitgestrekte draf heel goed, ik dacht echt: wow! Verder kregen we goede punten voor het halthouden en achterwaarts. In de tweede proef was ik iets te overgeconcentreerd waardoor ik de pirouette een letter te vroeg inzette. Ook hadden we wat last van zijwind: de voltes 8 meter werden wat groter. Maar ook hier hadden we hele goede dingen zoals de keertwendingen en de uitgestrekte stap. We kregen van één jury zelfs 67%, daar was ik heel blij mee!’ vertelt Visser enthousiast.

‘Het moeilijke werk vindt hij juist leuk’

De amazone traint bij Hans Peter Minderhoud en bij haar ouders Tosca en Kees Visser. Mat Swinkels ondersteunt haar op concours. ‘Meestal rijd ik de dag voor de wedstrijd één van de twee proeven en de moeilijkste onderdelen uit de andere proef. Verder train ik nu vooral de oefeningen van de Prix St. George en de Inter I. Zillion vindt het moeilijke werk juist heel leuk dus soms pakken we dat spelenderwijs mee. Als het dan goed gaat mag hij lekker hard galopperen, dat vindt hij geweldig.’ aldus Visser.

‘Ik zou graag op internationaal concours gaan met mijn moeder’

Toekomstplannen heeft Visser genoeg: ‘Ik zou graag met mijn moeder een keer op internationaal concours gaan, dat lijkt mij super gaaf. Ik ben net 25 geworden dus ik zou heel graag in de winter een keer U25 willen rijden. En dan winst in de Grand Prix zou een droom zijn.’

ZZ-Zwaar

Tweede in deze proef werden Liesbeth Hageman en Excellent (v. Oscar) met 62.714%. Derde werd Nelleke Hoogenraad en Farulana-s (v. Sorento) 62.214%. Vierde Barbara Soederhuizen en Eclips (v. Apache) 62.072%. Vijfde Marissa Kooiman en Zrinko KL (v. Gribaldi) 61.5%. En de zesde plek was voor Maartje Klop en Amstelvreugd’s Corento (v. Sorento) met 60.929%.

Prix St. George voor Janette Bouwman

In de Lichte Tour werden er niet zulke hoge punten gereden. In de Prix St. George was het Janette Bouwman die met Zianta 59.485%. Tweede werden Lisanne de Haas en Bruëll (v. UB40) met 58.971%.

Inter I voor Imke Schellekens – Bartels

De Inter I werd gewonnen door Imke Schellekens – Bartels en Floratio (v. Florencio) met 65%. Tweede werden Joost Verploegen en Blue Nile (v. Rubiquil) met 61.324%.

Romy van der Schaft wint Zware Tour

Romy van der Schaft en Be Painted (v. Gribaldi) wonnen de gecombineerde Zware Tour rubriek met 69.485%. Tweede werden Nars Gottmer en Elegance N (v. Jazz) met 68.663%

Pem Verbeek wint jeugd rubriek

Pem Verbeek was de enige Junioren amazone die de Young Rider voor bleef, zij schreef met Fernando Torres (v. Florencio I) de gecombineerde rubriek op haar naam. Dit met een percentage van 62.045%.

Bekijk hier alle uitslagen

Tekst: Dominique Marijnissen

Bron: Hoefslag/ Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties