Laura Roling: “Twee debuten gingen boven verwachting goed”

Laura Roling: “Twee debuten gingen boven verwachting goed”

Laura Roling en Tsjalling Lyta L DL

Laura Roling debuteerde met haar twee Friese parels tijdens het onderlinge meetmoment in Snelrewaard. Ze reed Oukje fan it Hiem DL (v.Tsjalle 454) naar 61% en Tsjalling Lyta L DL (v.Leffert 306) naar 63,3% in de Intermediaire II.

Boven verwachting

“Het heeft even geduurd maar ik dacht we moeten weer een keer gaan. Er zaten nog wel wat foutjes in de proeven maar het resultaat was boven verwachting. Ik had niet verwacht om gelijk al winst te rijden,” vertelt Roling. “Tsjalling ging best wel goed, zijn aandachtspunt is de halslengte. In de corona pauze hebben we daar goed op kunnen trainen en dat ging nu best wel goed. Hij scoort heel stabiel op zijn gallopwerk maar helaas gingen beide series mis, dat was wel zonde. Gelukkig hadden we nog genoeg punten over.”

Grand Prix

Ze vervolgt “Voor de piaffe kregen we zevens, de passage is voor hem was lastiger. Hij mist wat afdruk maar we kregen wel voldoendes. De pirouettes gaan hem heel gemakkelijk af en dat werden weer zevens.” De juryleden schreven ‘talentvolle combinatie en jammer van de eners’. “Dat geeft toch wel aan dat ze hem weten te waarderen op dit niveau. Ik wil wel de overstap maken naar de Grand Prix maar daarvoor gaat we eerst nog even verder oefenen.”

Onderhoudsniveau

“Tsjalling is heel erg ziek geweest en heeft twee zware peesblessures gehad. We trainen hem op onderhoudsniveau en ik start hem niet te vaak. We hebben nu al de punten voor de Grand Prix en dat is aan de ene kant heel fijn. Thuis probeer ik regelmatig een gedeelte van de proef te rijden om ritme te houden. Allemaal losse stukken lukt ons wel maar het aan elkaar rijden is moeilijker. Als ik hem meeneem probeer ik wat grotere wedstrijden uit te zoeken,” vertelt de amazone.

Laura Roling & Oukje fan it Hiem DL

Eerste keer

“Oukje vond de baan nog best wel spannend, er zit een heg omheen en het waaide behoorlijk. Ze is al een tijd niet meer mee geweest en dat zorgde nog weleens voor wat spanning. Het ging boven verwachting goed en de jury was over haar ook heel erg te spreken. De wissels waren iets scheef door de harde wind maar dat mocht de pret niet drukken. Het was de eerste keer in de Subtop voor haar en dan moet het toch wel lukken. Ik had iets minder spanning omdat ik Tsjalling al gereden had en daar een goed gevoel over had. Oukje liep heel fijn maar we hadden nog een paar grote fouten. We gaan nu vaker starten in het ZZ-Zwaar om ritme te krijgen. Ze is een echte vuurvreter en ze geeft echt alles voor me,” vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Foto4U

Reacties