Laura Lane: “Friezen zijn een bezienswaardigheid in Hawaï”

Laura Lane: “Friezen zijn een bezienswaardigheid in Hawaï”

oudste fries Nederland

Friese paarden zijn te vinden over de hele wereld, in zo’n 84 verschillende landen. Eén van die landen is Hawaï. In totaal zijn er zo’n zeven Fries paarden op deze eilandengroep, waaronder Ava (v. Wander 352) van Laura Lane.

Bezienswaardigheid

Lane vertelt “Toen ik vanuit de Verenigde Staten naar Hawaï ging verhuizen, ging Ava vanzelfsprekend mee.”De 19-jarige merrie moest na de overtocht met de boot twee maanden in quarantaine voordat ze met Lane werd herenigd. “De Friese paarden zijn hier een bezienswaardigheid.”

Wens in vervulling

Lane kocht haar Ava toen ze nog maar een maand oud. “Ze had een prachtig koppie en kon fantastisch bewegen.” Een lang gekoesterde wens ging voor de amazone in vervulling, want tien jaar daarvoor zag ze haar eerste Friese paard. “Het was meteen ‘wauw’, ik wist niet dat er zulke mooie paarden bestonden.’” Als veulen is Ava op de keuring in Amerika geweest en kreeg ze een tweede premie. Lane begon haar merrie te rijden toen ze vier jaar was. “Ze heeft nog nooit een stap verkeerd gezet, terwijl ik eigenlijk nog helemaal niet goed kon rijden.” Ava hoort eigenlijk bij de familie, vertelt ze. “Ik heb twee kinderen, één dochter en Ava. Ze krijgt bij ons alles wat ze nodig heeft en ze geeft me altijd 110% inzet terug.”

Bron: Phryso

Reacties