Laura Graves Verdades met pensioen: “Hij gaat niet meer in topvorm komen...

Laura Graves Verdades met pensioen: “Hij gaat niet meer in topvorm komen dit jaar”

Laura Graves - Verdades
Laura Graves - Verdades FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Verdades gaat met pensioen na een levenslang partnerschap met amazone Laura Graves. Een samenwerking die hen onder andere Olympisch medailles en wereldbekers heeft opgeleverd. Het pensioen van de KWPN’er werd gisteren aangekondigd door Graves, tijdens de openingsdag van het Global Dressage Festival.

De combinatie plaatste zich tevens voor de Olympische spelen in Tokyo. De pensioenaankondiging zorgt ervoor dat er een plek vrijkomt voor een van de reserve teamgenoten; Kasey Perry-Glass, Adrienne Lyle of Steffen Peters.

Niet meer in topvorm

“Met een zwaar hart en dankbare geest kondig ik vandaag het pensioen van mijn grote vriend, Diddy, aan. Ik heb altijd beloofd dat ik mijn best zou doen en voor hem de juiste keuze zou maken als zijn tijd gekomen was. De afgelopen weken werd duidelijk dat hij niet meer in topvorm zou komen dit jaar.”

Gebroken rug

De voormalig kapster maakte Verdades op haar achttiende zelf zadelmak. “Hij maakte het zichzelf zo moeilijk dat ik nooit verwachtte dat hij mee op wedstrijd kon. Laat staan dat we de wereld over zouden reizen,” zei de amazone in 2018 tegen KWPN Magazine.  Verdades maakt het Graves in die periode zo lastig dat ze zelfs viel en haar rug brak. Een KWPN-fokker zag zijn potentie van de inmiddels 18-jarige ruin en zorgde ervoor dat de combinatie zich uiteindelijk klaar kon maken voor het echte werk.

Prestaties

Verdades en Graves hebben het Amerikaanse team Olympisch brons behaald tijdens de spelen in Rio de Janeiro en individueel zilver in Tryon 2018. Het paar was ook reservekampioen achter Isabell Werth en Weihegold OLD tijdens de World Cup Finals in 2017, 2018 en 2019. Daarnaast plaatste het duo zich voor twee maanden lang op de wereldranglijst als eerste Amerikaanse combinatie ooit.

Vereerd

“Terwijl niets me gelukkig maakt dan dat ik hem kan zien spelen in de wei en hem lekker mee kan nemen voor buitenritjes, is het nog altijd heel nieuw en een triest besef dat zijn reis tot een einde is gekomen,” zei de 32-jarige amazone. “Dit paard heeft niet alleen elk doel verwezenlijkt, maar ook dromen uit laten komen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Hij was niet altijd de makkelijkste, maar zijn grote hart en ongelofelijke loyaliteit maakte hem uniek. Iedere keer dat ik in het zadel stap voel ik mezelf vereerd dat hij mij ‘zijn persoon’ liet zijn.

Niet hetzelfde

raves zal haar carrière voortzetten op haar stal met de jongere paarden. “Het zal niet hetzelfde zijn om de trailer te laden zonder Verdades, maar ik kijk heel erg uit naar de toekomst.”

 

Bron: KWPN/ Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan/ Dressage-news

Foto: Digishots

 

Reacties