Lars op ’t Hoog: ‘Mooi dat we al een rondje verder zijn’

Lars op ’t Hoog: ‘Mooi dat we al een rondje verder zijn’

Lars op t Hoog - Handretti
Lars op t Hoog - Handretti KWPN Kampioenschappen 2017 © DigiShots

Deze week was het eerste selectiemoment voor het WK Jonge Dressuurpaarden later dit jaar in Ermelo. Lars op ’t Hoog mag met twee paarden door naar de eerste observatie: Jiolympia (v Sezuan x Jazz) en Jackpot (v Dream Boy x Wynton).

Op ’t Hoog heeft beide 5-jarige paarden op zijn eigen bedrijf Stal Lars op ’t Hoog Sporthorses in training.

Jiolympia

De elite-merrie Jiolympia is eigendom van Frans en Martien Burgers in Moergestel, die ook de fokkers zijn. “Ik reed voor hen ook een broer van Jiolympia uit dezelfde moeder en ik heb ook nog een zus op stal gehad,” vertelt Op ’t Hoog. “Jiolympia kwam bij mij om klaargemaakt te worden voor de EPTM-test. Ze was toen net zadelmak en ik heb haar een tijdje doorgereden. Op de EPTM kreeg ze het elite-predikaat.”

De grote donkerbruine merrie is volgens Op ’t Hoog een fijn paard. “Mede daarom is ze bij mij teruggekomen om verder door te trainen. We hebben al een paar mooie wedstrijdresultaten behaald en een paar jonge-paarden-rubrieken meegereden. Daarom wilde ik met haar ook de WK-selectie gaan proberen. Ze heeft drie goede gangen, maar ze is nog jong, dus moet uiteraard nog sterker worden en zich verder ontwikkelen. Het is er een die altijd wil blijven lopen, maar toch is ze op de goede manier rustig en absoluut geen heethoofd. Het is de bedoeling dat ze hier nog een poosje in training blijft.”

Jackpot

Het tweede paard waarmee Op ’t Hoog zich mag opmaken voor de eerste WK-selectie is Jackpot, eigendom van Pauline Leffelaar. “Een hele mooie vosruin met veel wit,” vertelt de ruiter. “Vooral zijn grote galop valt op, maar hij kan ook stoer draven en fijn stappen. Hij liet zich deze week in Ermelo fijn bewerken, maar het mag wat meer gesloten. Daar gaan we aan werken. Ik ben over allebei de paarden heel tevreden. We maakten wel wat foutjes, maar ze zijn nog groen en dan zijn het best pittige proeven voor 5-jarige paarden. Maar op hun potentie zijn ze goed beoordeeld, dus daar ben ik blij mee.”

Handretti

Het is niet eerste WK-ervaring voor Op ’t Hoog, die in de ochtenden werkzaam is bij Academy Bartels en zich voor het overige op zijn eigen bedrijf concentreert. “Vorig jaar heb ik met Handretti (v Andretti) tot de laatste ronde meegedaan, bij de 6-jarigen. Ik kom met hem vanmiddag aan de start in het Z2 tijdens het KNHS Indoorkampioenschap. En met Gavi del Gavi (v Jazz) heb ik de finale gereden, die in de oude opzet nog tijdens het NK was.”

Rondje verder

Eind april staat voor de geselecteerde combinaties de eerste training op het programma. “We rijden eerst de proef en daarna is een training van de selectiecommissie. Bij 5-jarige paarden zitten zoveel fijne dieren, dus het is heel mooi dat we al een rondje verder zijn. Het is leuk om iets te hebben om naartoe te werken en de trainingen zijn ook nuttig. In de winter hebben beide paarden L2 gelopen, het is nog even afwachten wat we naast de WK selectie gaan doen. Misschien pakken we de Pavo-cup mee, maar we moeten nog even zien hoe alles uitkomt.”

Dit zijn alle paarden die mee mogen doen aan het selectietraject.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

 

 

Reacties