Lars Kuster en Kim Emmen naar winst in Six Bar: ‘Echt heel...

Lars Kuster en Kim Emmen naar winst in Six Bar: ‘Echt heel mooi!’

0 72
Lars Kuster
Lars Kuster - Cassandra Outdoor Gelderland 2017 © DigiShots

De Stoeterij Sterrehof Six Bar op Outdoor Gelderland werd gisteravond gewonnen door Lars Kuster en Kim Emmen. Zij slaagden er als enigen in om foutloos te blijven over een reeks hindernissen waarvan de laatste op twee meter hoogte stond.

Regionaal talent

Voor Lars Kuster uit Stokkum had de gedeelde zege een bijzonder tintje, aangezien hij uit de regio komt. ‘Ik heb mijn paarden nog niet zover om in te schrijven voor de internationale springwedstrijden, maar ik ben blij dat ik vanavond toch nog de ring in kon rijden. Echt heel mooi met al dat publiek!’

‘Of ik het hoog vond? Het scheelt dat mijn merrie ook hoog is. Dan vallen de hindernissen nog iets mee’, lacht Kuster, die na vier afvalrondes overbleef met de Brabantse Kim Emmen op Delveaux (v. Chacco Blue). Bart Bles uit Babberich had de twee meter ook mogen springen met Domino van Lange Weeren (v. Chin Chin), maar zag er vanaf en werd derde.

Kür

Het was een vliegensvlugge voorbereiding voor Kuster, aangezien hij woensdag besloot om Cassandra (v. Tangelo van de Zuuthoeve) in te schrijven. ‘Gisteren hebben we pas geoefend. Ook wel op deze hoogte denk ik. Meteen in de eerste ronde eruit liggen, wil je ook niet toch? Ze heeft laten zien dat ze er wel over kan.’

Komende dagen is Lars Kuster niet meer in de ring te zien. ‘Ik moet m’n paarden thuis trainen en studeren voor de toetsweek komende week. Maar ik kom nog wel naar de dressuuravond op zaterdagavond kijken. Ik wil die springruiters wel een kür op muziek zien rijden’, lacht hij.

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties