Lars Kersten winnaar U25 Jumping de Achterhoek

Lars Kersten winnaar U25 Jumping de Achterhoek

0 83

De eerste Grote Prijs van Jumping de Achterhoek 2016 voor U25 ruiters is gewonnen door één van de jongste ruiters in het deelnemersveld, namelijk de 16-jarige Lars Kersten met Dobbey (v. Zirocco Blue).

Een regelrechte topprestatie waar hij zelf niet op had gerekend. ‘Mijn weekend liep nog niet zo goed, maar dit maakt alles goed’, vertelt de ambitieuze ruiter uit het Limburgse Egchelen.

Hoog niveau

Maar liefst elf van de 38 deelnemers sprongen zaterdagavond foutloos over het 1.45m hoge parcours om de en dat tekende het enorm hoge niveau van de jeugdruiters en de geweldige kwaliteit aan paarden. In de barrage werd de ene na de andere tijd verbroken. Grandioos was de rit van het Arabische talent Khaled Abdulrahman Almobty met zijn merrie Dona Evita (v. Darco), maar Lars Kersten liet meteen daarna zien dat het 0,07 seconde sneller kon.

‘Ik heb met mijn paard Dobbey nog niet veel barrages gereden, maar ik weet dat ze een heel grote galop heeft en dat daar mijn winst ligt. Zo heb ik één galopsprong minder gereden van de muur naar de oxer en daarna zo kort mogelijk gedraaid’, vertelt hij. ‘Ik zou mijn andere paard vanavond rijden, maar die sprong niet zo lekker hier en dus besloten we deze maar in te zetten. Een jaar geleden liep ze nog op M/Z niveau. Het was vanavond mijn eerste officiële 1.45m parcours.’

Lars Kersten, zoon van de in hippische kringen bekende Pieter Kersten, is blij dat eigenaar Sikking de merrie aan hem te rijden gaf. ‘Je moet het geluk hebben dat je een goede eigenaar hebt en dat mensen hun paard aan je gunnen. Dat heb je nodig als je het allerhoogste niveau wil bereiken en dat is wat ik wil.’

Zelf opgeleid

Kim Hoogenraat, dochter van de bondscoach pony’s Edwin Hoogenraat, gaf ook een visitekaartje af met een derde en achtste prijs met de nog jonge paarden Rubio Monocoat Electric (v. Ukato) en Donatella l’Espoir (v. Quasimodo Z), maar ook Kars Bonhof reed zich als vierde-prijswinnaar in de kijker met de zelf opgeleide Cupidor (v. Lupicor). Jesper Romp stuurde de sensationeel springende Happy (v. Lux) naar de vijfde plaats.

Children

In de eerste rubrieken op zaterdag waren er nog meer Nederlandse zeges. Bij de Children wonnen Pam Nieuwenhuis en Sanne ter Haar, terwijl Jessie Wiefferink voor de tweede keer een 1.20m parcours won.

Bron: Jumping de Achterhoek

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Vergelijkbare artikelen

Reacties