Larenchidee DN beste springmerrie op Jong KWPN-keuring

Larenchidee DN beste springmerrie op Jong KWPN-keuring

0 146
Larenchidee DN is een dochter van de keurhengst Arezzo VDL © DigiShots

Met wederom meer paarden op de startlijst beloofde de JongKWPN-keuring een mooie dag te worden. Er verschenen 15 springpaarden in de baan. Deze werden naast de jury ook gescoord door de studenten van het Nationaal Scholenconcours en de deelnemers van het NK Young Breeders. De jury kon zeven van deze merries het sterpredicaat toekennen.

Stamboekkeuring

Larenchidee DN (Arezzo VDL x Contender) en Leminka N (Cardento x Numero Uno) mochten beide 80 punten voor springen in ontvangst nemen. De kersverse stermerries mochten later op de dag terugkomen voor de Centrale Keuring. Vier van de driejarige merries kwamen daar terug in de baan en onder grote publieke belangstelling van de studenten van het Nationaal Scholenconcours en met goede uitleg van jurylid Henk Dirksen over wat de Centrale Keuring inhoudt, werden deze merries nogmaals bekeken.

Larenchidee DN

De kampioen van de Centrale Keuring werd Larenchidee DN. Henk Dirksen roemde haar voornamelijk om haar lichtvoetigheid in galop en haar goede reflexen. Hiervoor kreeg ze bij de stamboekkeuring al 85 punten toegekend. Op een mooie tweede plaats eindigde Leminka N, die qua exterieur iets moest toegeven op de kampioen, maar veel atletisch vermogen en overzicht toonde. Als derde mocht Larusa H (Etoulon VDL x Indoctro) zich opstellen. Alle vier de merries die terugkwamen tijdens de Centrale Keuring werden benoemd tot voorlopig keur.

Izarado

Naast deze merries werd ook de merrie Izarado (Zavall x Indorado) voorgesteld aan de jury. Zij werd elite verklaard en tot de kampioen van de vier t/m zevenjarige merries gekroond.

Zie ook: Guardian S-dochter Lentebloem kampioen op Jong KWPN-keuring

Bron: KWPN

Reacties