Lara van Nek: “Het is een mooie kans!”

Lara van Nek: “Het is een mooie kans!”

Ek Jeugd Dressuur
Lara Van Nek met Fariska

Lara van Nek is op veertienjarige leeftijd met maar liefst drie pony’s én een paard opgenomen in het Nationale B-kader. In het B-kader zitten de combinaties waarvan wordt verwacht dat ze door kunnen stromen naar het A-kader. En dat is nou ook precies wat de amazone wil.

Niet verwacht

“Ik heb de afgelopen tijd heel veel wedstrijden gereden en me erg gefocust op het commentaar van de jury,  maar ik had totaal niet verwacht dat ik met vier paarden opgenomen zou worden. De komende tijd wil ik me focussen op het nog beter rijden van proeven en uiteindelijk wil ik gewoon genieten. Het is een mooie kans”, vertelt de dressuuramazone.

B-kader

Van Nek is met drie pony’s opgenomen in het B-kader. “De pony’s die ik rijd heten Haasendonck’s Sultan (v. Nieuwemoeds Patrick), Brouwershaven Nairobi (v. Woldhoeve’s Silco) en Baumann’s Despino (v. FS Don’t Worry). Despino heb ik sinds december 2017, Nairobi sinds juli 2018 en Sultan net iets langer. Ik start met alle drie internationaal.”

De jonge amazone heeft al veel bereikt met haar paarden, maar ze wil graag nog hoger komen in de dressuur. “Mijn uiteindelijke doel is om in het A-kader te komen. Je moet met ieder paard drie scores van boven de 71% halen, als je door wilt stromen naar het A-kader. ik heb nu met Despino en Nairobi twee van de drie al binnen, dus ik hoop dat ik met hen door kan stromen. Ik ga de komende tijd erg hard trainen en goed luisteren naar tips van de jury. Met Pino ga ik hard werken aan de onderdelen in galop en met Tobi ga ik oefenen aan de aanleuning.”

 

Fariska

Naast drie pony’s rijdt Van Nek met Fariska (v. Vivaldi) in het A-kader bij de children. Dit paard heeft ze 2 jaar geleden van haar moeder overgenomen en inmiddels geheel toegeëigend. De combinatie heeft al twee keer goud met het Team en individueel zilver gehaald op het EK Children 2018. Ze strijden natuurlijk dit jaar ook weer voor deelname aan het EK in Italië. Na de Children wil ze heel graag doorgaan naar de Junioren met ‘haar’ Fariska, “want terug naar haar moeder gaat Fariska echt niet.”

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Equigeniek

 

Reacties