Landgoed Maasbergen gaat open voor trainingsdagen

Landgoed Maasbergen gaat open voor trainingsdagen

eventingpaarden
foto: Remco Veurink

20 jaar geleden begon Maasbergen met het organiseren van samengestelde wedstrijden. Inmiddels is dit uitgegroeid tot Maarsbergen Horse Trials zoals de meesten van jullie dat nu kennen. Al vanaf het begin staat de motivatie  om bij te dragen aan de ontwikkeling van de eventingsport in Nederland en aan de groei van individuele combinaties hierbij centraal.

De uitdagende maar eerlijke cross-country op Landgoed Maarsbergen is voor elke deelnemer een unieke ervaring. Het beleven van de sportieve uitdaging en de ambiance van een internationaal topsportevenement tijdens Maarbsergen Horse Trials stimuleert ontwikkeling en groei bij de deelnemende combinaties.

Professionele ontwikkeling

Op 2 mei werd bekend dat Maasbergen moest besluiten om de internationale wedstrijd (18 t/m 21 juni) in huidige vorm te annuleren. Natuurlijk was dat moeilijk, maar de organisatie blijft  gemotiveerd om zich in te zetten voor de eventingsport. Juist de afgelopen jaren heeft de sport zich in Nederland professioneel ontwikkelt. Maasbergen wil hieraan blijven bijdragen, ook en juist in deze verwarrende tijden.

Topruiters

Na de fantastisch verlopen ‘European Eventing Championships Young Riders and Juniors’ in 2019 dat op Landgoed Maarsbergen is georganiseerd is het landgoed trots dat zij ook dit jaar alle topruiters in de discipline eventing mogen en kunnen verwelkomen. In samenwerking met de KNHS organiseren ze namelijk de Topsport Trainings Driedaagse (TTD). Hiermee komen ze tegemoet aan de vraag van de KNHS en de Nederlandse eventingruiters. Dit betekent voor ons dat Maarsbergen Horse Trials als topsport locatie op de kaart staat, zowel nationaal als internationaal.

Trainingsprikkel en leerervaring

De TTD Maarsbergen wordt gehouden van 18 t/m 21 juni met als doel de Nederlandse eventingruiters startklaar te maken en houden voor (de start van) het eventingseizoen. De TTD geeft ruiters de kans om te beoordelen in hoeverre hun paarden hier klaar voor zijn: een trainingsprikkel voor de ervaren paarden en een leerervaring voor de jongere paarden. Verder geeft het de bondcoaches van de pony-ruiters, junioren, young riders en senioren de mogelijkheid om combinaties te bekijken tijdens een officieel trainingsmoment. Tevens kunnen de teamveterinairen een veterinaire check uit te voeren.

Bron: Persbericht Maasbergen

Foto: Remco Veurink

Reacties