Laatste wedstrijdjaar voor eventingtopper La Biosthetique Sam FBW

Laatste wedstrijdjaar voor eventingtopper La Biosthetique Sam FBW

Jung M-La Biosthetique Sam FBW-

Tweevoudig Olympisch kampioen La Biosthetique Sam FBW gaat met Michael Jung zijn laatste wedstrijdseizoen in. Jung wil dit jaar nog starten in Pratoni, Kreuth en Badminton en beslist daarna of hij dit jaar nog meer wedstrijden rijdt, meldt Reiterjournal.

De ruin is in topconditie, meldt Jung op Facebook. ‘Je zou hem geen 18 jaar geven. Desondanks is het na dit jaar gedaan met de wedstrijden.’

Geen officieel afscheid

Omdat Sam geen fan is van prijsuitreikingen, komt er geen officieel afscheid. Wie de eventingtopper dus nog eens in actie wil zien, zal naar een van bovenstaande wedstrijden moeten afreizen.

Vorig jaar deden gingen al geruchten rond over de pensionering van Sam. De praatjes kwamen de wereld in nadat Jung zijn paard had afgemeld voor de wedstrijd in het Franse Pau in november. ‘In Pau voelde een been warm aan en dat is de reden dat ik hem heb teruggetrokken,’ zei Jung toen.

Topconditie

Ook toen gaf Jung aan dat zijn paard in topconditie was. ‘Hij vindt het echt geweldig om wedstrijden te rijden, dus hij kan nog even mee. Op dit moment voelt hij heel goed aan, maar na de lange winter kijken we hoe het met hem is.’

De erelijst van de Heraldik xx-zoon is ongeëvenaard. Hij won twee keer individueel Olympisch goud (2012 en 2016), individueel WK-goud (2010), Europees individueel en teamgoud (2011), Europees brons (2009), Olympisch teamgoud (2012), Olympisch teamzilver (2016).Badminton won hij in 2016 en hij werd twee keer tweede (2013 en 2017), en hij won Burghley (2015).

Bron: Reiterjournal

Foto: DigiShots

Reacties