KWPN-hengst Five Star heer en meester in Florida

KWPN-hengst Five Star heer en meester in Florida

Kevin Kohmann
Kevin Kohmann en Five Star @SusanJStickle.com

In het gloednieuwe, super moderne en peperdure World Equestrian Center in Ocala, Florida, heeft de KWPN-goedgekeurde hengst Five Star zijn enorm succesvolle winterseizoen in stijl afgesloten. Onder Kevin Kohmann won de zoon van Amazing Star alle proeven in de lichte tour op de internationale FEI-wedstrijd.

Ruim boven 70%

Five Star voelde zich als een vis in het water in de grote hal van het WEC en liet zich onder zijn tot Amerikaan genaturaliseerde Duitse ruiter op zijn paasbest zien. In een sterk bezet veld, met enkele van Amerika’s en Canada’s beste ruiters aan de start, beoordeelde de jury hun optredens met scores ruim boven de 70 procent. De kür op muziek won de combinatie met meer dan 75%.

Voorbereiden Grand Prix

Kohmann liet weten dat Five Star zich deze zomer op zijn fokkerij carrière mag gaan richten en dat hij de tijd gebruikt om zich met de mooie voshengst voor te bereiden om de Grand Prix. Five Star is in Nederland beschikbaar via de VDl Stud.
Five Star was in Nederland zeer succesvol onder Kirsten Brouwer, voordat hij in 2019 naar Amerika vertrok. Kirsten won zilver met hem op het WK voor jonge dressuurpaarden toen hij zes jaar was. Op vijfjarige leeftijd was hij als vijfde geëindigd.

Jazz

Five Star werd gefokt uit de merrie Padoeska PB, een dochter van de legendarische hengst Jazz. Jazz is inmiddels overleden, maar er is nog steeds sperma beschikbaar van hem.

Bron: De Hoefslag/ Persbericht

Reacties