KWPN-goedgekeurde El Primero wint Hunter Derby *video*

KWPN-goedgekeurde El Primero wint Hunter Derby *video*

Pieter Keunen - El Primero Indoor Twente 2013 © DigiShots

De KWPN-goedgekeurde El Primero (v. Numero Uno) maakte enkele jaren geleden zijn overstap naar de hunter-sport. Afgelopen weekend sprong hij onder Victoria Colvin naar de overwinning in de International Hunter Derby op CSIO4* Wellington.

Levensloop

Het 10-jarige fokproduct van Peter Goertz werd via de Limburgse Veulenveiling verkocht aan Stal Hendrix en Peter Francken. Als 3-jarige werd El Primero met 82 punten goedgekeurd bij het KWPN en na veel successen onder Pieter Keunen in de hengstencompetities, vertrok hij in 2014 naar Amerika. Hier zette hij zijn carrière voort als hunter. Hij bewees al meerdere keren dat hij ook in dit vakgebied tot de absolute top behoort.

‘Wachten op de landing’

El Primero behaalde over twee verreden rondes de hoogste score in de Hunter Derby. ‘Nadat Colvin de Numero Uno-zoon in de eerste ronde naar de overwinning stuurde, deed ze dat de dag erna opnieuw. ‘El Primero sprong beter dan ooit te voren. Hij sprong zo verschrikkelijk hoog over de eerste hindernis, dat ik tijdens de sprong gewoon moest wachten op de landing. Deze wedstrijd verliep helemaal volgens plan. Het is super dat we dan ook met de overwinning naar huis gaan,’ vertelt Colvin.

 

$50,000 USHJA International Hunter Derby

Victoria Colvin and El Primero are the Overall Champions of the $50,000 USHJA International Hunter Derby! Hear from the winner about her round and her new partnership:

Geplaatst door Palm Beach Masters op Zondag 3 maart 2019

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties