KWPN’ers kleuren Spelen oranje

KWPN’ers kleuren Spelen oranje

0 782
Laura Graves en Verdades.

Voor de paardensporters zit de tijd in Rio er alweer op. Hoewel we er als Nederlandse ruiters niet in slaagden medailles mee naar huis te nemen, lukte het onze paarden wel. Dankzij de goede prestaties van de KWPN’ers kleuren de Spelen toch nog oranje.

De KWPN-gefokte en -erkende Big Star wint met zijn Britse ruiter Nick Skelton op spectaculaire wijze individueel goud bij het springen. Voyeur grijpt in de spannende barrage net naast een medaille, maar levert in een eerder stadium wel een bijdrage aan het teamzilver. Taloubet Z stelt de bronzen plak voor het Duitse team zeker. Zijn fokker Cees Klaver beleeft een bijzondere Olympische Spelen, want net als in Londen heeft hij twee fokproducten in de finale. Het succes van Big Star is de kers op de kaart. De individuele ontknoping kent 35 starts, onder hen zijn zes Nederlands gefokte paarden en de KWPN-erkende hengst Emerald.

In de dressuur dragen KWPN-paarden bij aan alle kleuren teammedailles. Het jonge talent Cosmo maakt onderdeel uit van de Duitse equipe die teamgoud herovert. De Engelse zilveren teammedaille wordt mede mogelijk gemaakt door Valegro en stalgenoot Nip Tuck. Eerstgenoemde slaagt er daarnaast in om individueel goud behalen. Verdades, niet alleen Nederlands maar ook deels tuigpaard, zorgt ervoor dat het teambrons ten deel valt aan de Verenigde Staten. In de individuele finale is 33 procent van de paarden KWPN-gefokt.

Waar het KWPN in Londen in de eventing slechts met twee paarden vertegenwoordigd was, verschen er tijdens de Spelen in Rio de Janeiro maar liefst zes aan de start. Na afloop van de cross worden er vier geplaatst in het afsluitende onderdeel. Bart L levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan het Franse teamgoud.

Bron: KWPN/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

banner-website

Reacties