KWPN voert lijst aan bij dressuur, springen èn eventing!

KWPN voert lijst aan bij dressuur, springen èn eventing!

Laura Graves - Verdades
Laura Graves - Verdades FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Het KWPN heeft voor het eerst niet alleen bij het springen en in de dressuur, maar ook bij de eventing de eerste positie veroverd op de ranking van de stamboeken. Verdades (v Florett AS) van Laura Graves is het best presterende KWPN-dressuurpaard.

De zilveren-medaillewinnaar van de WEG en de Wereldbekerfinale in Parijs sluit zijn seizoen af met de eerste plaats op de FEI-wereldranglijst.

Unee BB

De Gribaldi-zoon Unee BB deed goede zaken onder zijn amazone Jessica von Bredow-Werndl. Ondanks dat de ruin na mei niet meer in de ring verscheen, bezet hij de twaalfde plaats en telt daarmee mee als tweede KWPN’er.

Een fractie minder punten en daarmee een plaats lager staat de KWPN-gefokte en erkende hengst Blue Hors Zack. De zoon van Rousseau behaalde een topscore van 82% in de kür van Aachen en naam deel aan de WEG in Tryon.

Top 5 klasseringen

Ook het tweede paard van Jessica von Bredow-Werndl Zaïre-E (v Son de Niro) leverde een belangrijke bijdrage. Met continu top 5 klasseringen en de overwinning in Frankfurt, staat de merrie op plaats 18.

De KWPN-erkende hengst Cennin (v Vivaldi) staat op de 21e plaats. Met Madeleine Witte-Vrees maakte hij dit jaar veel progressie wat resulteerde in de zesde plaats op de Wereldbekerfinale in Parijs en deelname aan Aken en Tryon.

De laatste KWPN’er die meetelt voor de rankings dressuur is de Buriël KH (v Osmium). De bruine scoorde het hele seizoen zeer sterk onder de Zweedse Juliette Ramel met overwinningen in onder meer Cappeln en Compiègne en recent de achtste plaats in de Special op de Wereldruiterspelen.

Springpaarden

Bij de springpaarden staan maar liefst drie van de zes meetellende KWPN-paarden in de top-10, waaronder de leider in het klassement Zinius. Onder Harrie Smolders won de zoon van Nabab de Rêve in Mechelen, Bordeaux en Londen.

Eventingpaarden

Bij de eventers ging het Irish Sport Horse stamboek traditioneel aan de leiding. Tegenwoordig boeken steeds meer KWPN-paarden succes in deze tak van sport. Maar liefst drie KWPN-fokproducten staan in de top 5 van de WBFSH-ranking.

Hoogst genoteerde KWPN’er met een tweede plaats in de individuele ranking is Boekelo-winnares (2017) Cekatinka  onder Tim Price. Met top-5 klasseringen in Wiesbaden en Aken sloot zij het seizoen in Tryon af met de achtste positie individueel.

Rankings

Dressuur
1. 13745 – Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)
2. 13407 – Hannoveraner Verband e. V. (HANN)
3. 12749 – Westfälisches Pferdestammbuch e.V. (WESTF)

Springen
1. 8621 – Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)
2. 7390 – Belgisch Warmbloedpaard v.z.W. (BWP)
3. 7034 – Stud Book du cheval Selle Français (ANSF)

Eventing
1. 1470 – Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)
2. 1373 – Irish Sport Horse Studbook (ISH)
3. 1235 – Stud Book du cheval Selle Français (ANSF)

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties