KWPN verrichtingsonderzoek: Springhengst Kingston-E teruggetrokken

KWPN verrichtingsonderzoek: Springhengst Kingston-E teruggetrokken

kingston E kwpn

Na overleg met de hengstenkeuringscommissie van het KWPN hebben de eigenaren van de VDL Stud de Colman-zoon Kingston-E teruggetrokken uit het voorjaarsonderzoek.

Tevens stond dinsdag in Ermelo de aanlevering van de zevenjarige springhengst Caramel de la Creme (v Corlensky G) op de planning. Deze hengst werd vorig jaar tijdens de Blom Cup aangewezen voor het najaarsverrichtingsonderzoek, maar kon hieraan toen niet deelnemen.

Op het KWPN-centrum werd hij dinsdag voorgesteld door zijn eigen ruiter voor het 21-dagen onderzoek. Besloten werd de hengst niet te laten starten aan het verrichtingsonderzoek.

Eindexamen

Over een kleine vier weken is het eindexamen van de dressuur-, spring- en Gelderse hengsten. De springhengsten worden hierop voorbereid door ze dressuurmatig te trainen. Ook maken ze iedere week sprongetjes onder de man.

Het eindexamen is op zaterdag 26 mei op het KWPN-centrum. Bekijk hier alle deelnemende hengsten.

Thuiskeuring

Op de thuiskeuring van de regio Friesland kregen vier van de vijf beoordeelde paarden het sterpredicaat. Van hen kregen er twee 75 punten voor het exterieur en twee 70 punten. Bij allen leidde dit tot het sterpredicaat gezien hun prestaties onder het zadel.

Met 75 punten voor exterieur en een winstpunt in de Lichte Tour, kreeg de ruin Darleen (v Discovery) het sterpredicaat. ‘Dit is een aansprekend paard met een mooie voorhand en goede schoft-/schouderpartij,’ aldus inspecteur Bart Henstra.

‘Daarnaast heeft hij correct en hard fundament en zich op niveau in de sport bewezen. Ook op het straatje liet hij een fijne manier van stappen en draven zien.

De zevenjarige Guesssina (v Zirocco Blue) is een correct gebouwde, goed bespierde ruin. Op basis van sportprestaties in het 1.35m voldoet hij aan de eisen voor het sportpredicaat en dat in combinatie met de 70 punten voor exterieur leverden hem het sterpredicaat op.

Dressuurmerries

De Dream Of Glory-dochter Bellerite B presteert op ZZ-Licht niveau en verdiende met 75 punten voor het exterieur het sterpredicaat op de thuiskeuring. ‘Deze langgelijnde, evenredig gebouwde merrie is aansprekend en heeft correct fundament.

De stamboekmerrie Billy Jean sport-dres (v Dutch Dormello DDH) was eerder al opgenomen in het stamboek en kreeg 70 punten voor het exterieur. Dat leverde haar in combinatie met haar prestaties op Z2-niveau het sterpredicaat op. ‘Het is een royaal ontwikkelde, langgelijnde merrie met een goede bovenlijn en een aansprekend front.’

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties