KWPN stelt aanlevering voorjaarsverrichtingsonderzoek uit

KWPN stelt aanlevering voorjaarsverrichtingsonderzoek uit

kwpn
Las Vegas werd tijdens het najaarsonderzoek ingeschreven © DigiShots

Op maandag 23 maart zou het voorjaarsverrichtingsonderzoek van de rijdpaardhengsten op het KWPN centrum in Ermelo van start gaan. Vanwege het coronavirus heeft het KWPN besloten de aanlevering voor dit onderzoek tot nader order uit te stellen.

Coronavirus

Het KWPN houdt de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus in Nederland scherp in de gaten. Ze hanteren de uiterste zorgvuldigheid om te zorgen dat onze medewerkers en leden niet in aanraking komen met het virus. Eventuele adviezen van de overheid, het RIVM of de GGD volgen ze uiteraard op. Het Algemeen Bestuur en de directie van het KWPN hebben zich in dat kader beraad over de start van het voorjaarsverrichtingsonderzoek voor de rijpaardhengsten.

Uitgesteld

Gezien de impact van de aanlevering van nieuwe paarden op het centrum is besloten om de aanlevering tot nader bericht uit te stellen. Dit besluit is daarnaast met de diverse hengsteneigenaren gecommuniceerd. Het KWPN verwacht niet vóór 7 april te kunnen starten met het voorjaarsverrichtingsonderzoek van de rijpaardhengsten, afhankelijk van de maatregelen van de overheid kan dit ook op een later tijdstip plaatsvinden.

Bron: KWPN

Reacties