Drie hengsten van de KWPN Select Sale aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Drie hengsten van de KWPN Select Sale aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

KWPN Stallion Show
Macho Man KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

De eerste dag van de KWPN Stallion Show zit erop! Tientallen hengsten maakte vandaag hun opwachting in de tweede bezichtiging, daaronder ook verschillende hengsten van de KWPN Select Sale. Drie hengsten daarvan zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Zo kreeg Risque-Tout 55 een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek. Deze zoon van Diamant de Semilly heeft maar liefst vijf 1.60m-hengsten in zijn pedigree. En ook uit de moederlijn komen vele 1.60m-paarden zoals Cella (v.Cento) van Ben Maher en Erco van ’t Roosakker (v.Darco).

Macho Man

Kannan-nazaat Macho Man deed vandaag zijn naam eer aan en sleepte eveneens een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek binnen. Zijn pedigree vervolgt met het bloed van Numero Uno en Iroko, waarbij zijn moede rop 1.30m-niveau heeft gesprongen. Nauwverwant aan deze Macho Man zijn de 1.60m-paarden Chinook (v.Verdi) en Tavanta Weering (v.Indoctro).

Merlijn H

De derde en laatste hengst die vandaag werd uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek is Merlijn H, een zoon van Up to Date x Caretino. Zijn moeder heeft reeds bewezen een leverancier van internationale springpaarden te zijn. Zo bracht zij al het internationale 1.50m-paard De Vleut (v.Vleut) en de internationale 1.45m-paarden Baccord du ABNT (v.Colandro) en Wolina Roundthorn (v.Numero Uno).

Wildcards

Morgen komen nog acht KSS-hengsten in actie op de tweede bezichtiging. Om 15.30 uur worden deze beloftevolle springhengsten geveild. Het is mogelijk dat de collectie nog wordt uitgebreid met enkele wildcards. Alleen de premiehengsten komen hiervoor in aanmerking.

Bron: KWPN.nl

Foto: Digishots

Reacties