KWPN Stallion Show: Hengstencompetitie dressuur naar zaterdag

KWPN Stallion Show: Hengstencompetitie dressuur naar zaterdag

dinja van liere hermes hengstencompetitie
Dinja van Liere - Hermes KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

In tegenstelling tot voorgaande jaren, vindt de ontknoping van de finales van de Hengstencompetitie dressuur komend jaar plaats op zaterdag in plaats van op vrijdag.

Ook de primering van de dressuurhengsten, de KWPN Select Sale voor dressuurpaarden en de presentatie van de tuigpaarden verhuizen naar de zaterdag. Bij de tuigpaarden is nog wel een kampioenskeuring en ook de Oregon Trofee staat weer op het programma. Verder zijn er op zaterdag diverse shows en clinics.

Springpaarden

De KWPN Stallion Show is van woensdag 29 januari tot en met zaterdag 1 februari in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De eerste twee dagen, woensdag 29 januari en donderdag 30 januari, komen de springpaarden in de piste.

Nieuw dit jaar is dat er geen derde bezichtiging en kampioenskeuring meer plaats vinden. Dit betekent dat op woensdag de springhengsten voor de tweede bezichtiging komen en dat aan het eind van de dag een presentatie van de aangewezen hengsten volgt. Op donderdag is wederom een ronde met de tweede bezichtiging en volgt vervolgens een presentatie van de aangewezen hengsten én van de premiehengsten.

Andere onderdelen van het springprogramma op donderdag zijn: presentatie van de goedgekeurde springhengsten van 2019, de KWPN Select Sale voor springhengsten, de VHO Trofee en de ontknoping van de Blom Hengstencompetitie Springen.

Gelderse en dressuurpaarden

Op vrijdag 31 januari is het de beurt aan de dressuur- en Gelderse hengsten die zich laten zien in de tweede bezichtiging. Dan worden ook de geprimeerde Gelderse hengsten gepresenteerd, gevolgd door een presentatie van de finalisten van de Hengstencompetitie Gelders paard.

Op vrijdagavond staan traditiegetrouw verschillende dressuurshows en -clinics op het programma waaronder de VHO Trofee en de presentatie van de dressuurhengsten die in 2019 zijn goedgekeurd.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties