KWPN Stal Hendrix competitie tijdens Jumping Peel & Maas: ‘Het verdient meer...

KWPN Stal Hendrix competitie tijdens Jumping Peel & Maas: ‘Het verdient meer aandacht’

0 511
KWPN Stal Hendrix competitie
Peter Olthof - Fasinga Jumping Peel en Maas 2015 © DigiShots

De terreinen van Stal Hendrix in Kessel staan in de laatste week van juli wederom in het teken van Jumping Peel & Maas. Dit jaar wordt de finale van de KWPN Stal Hendrix competitie aan het programma toegevoegd.

Michel Hendrix doet namens de organisatie van Jumping Peel & Maas het woord: ‘We willen de finale de aandacht geven die het verdient en we zijn ervan overtuigd dat het dat krijgt tijdens Jumping Peel & Maas.’

KWPN Stal Hendrix competitie

De KWPN Stal Hendrix competitie is een wedstrijden reeks voor jonge springpaarden en telt vier selectiewedstrijden in Limburg. Door middel van die wedstrijden selecteren 30 paarden per leeftijdscategorie zich voor de finale. Twee van de selecties, die in Koningsbosch en Sevenum, zijn inmiddels al verreden. Woensdag 19 juni vindt de derde selectie plaats. De vierde en daarmee laatste selectiewedstrijd wordt op 28 juni verreden in Kronenberg. De finale vindt dit jaar plaats tijdens Jumping Peel & Maas, op 26 juni 2019.

Jumping Peel & Maas

Jumping Peel & Maas werd 11 jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Er werden toen voornamelijk springrubrieken voor jonge paarden verreden. Naar mate het enthousiasme van zowel de organisatie als het publiek toenam, besloten zij om reguliere springrubrieken aan het programma toe te voegen, welke tot en met nationaal 1.50m niveau gaan.

Terug naar de basis

‘Dit jaar gaan we een beetje terug naar de basis,’ vertelt Hendrix. Nadat Jumping Peel & Maas voor de jubileumeditie in 2018 besloot om een tweede piste voor de ponyruiters te openen, focussen ze zich dit jaar weer voornamelijk op de jonge paarden rubrieken. Hoogtepunten als ‘Kampioenschap van Peel & Maas’, Masterspringen en de 1.50m Grote Prijs van Peel & Maas blijven bestaan.

 

 

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties