KWPN online veulenveiling: veiling vanaf zaterdag geopend

KWPN online veulenveiling: veiling vanaf zaterdag geopend

0 439
Veilinghamer

De tweede KWPN online veulenveiling van het KWPN gaat morgen van start. Eerder deze maand werd er via de online KWPN veiling al een eerste groep veulens verkocht. Voor zover bekend werden er voor de eerste groep – waar mindere maar ook betere veulens tussen zaten- geen echte topprijzen geboden. Dat maakt het dat juist deze veiling een interessante kan zijn voor de  ruiter of amazone met ‘de gewone beurs’  die  toch een bovengemiddeld leuk veulen zoekt.

Virtuele hamer

De totale collectie is te bekijken via de KWPN website Het gaat in totaal om ruim dertig veulens, zowel springen als dressuur gefokt. Dressuurveulens van hengsten als Governor, Glamourdale, Ampere en Expression komen onder de virtuele hamer. Springveulens zien we ondermeer van Etoulon VDL, Arezzo VDL, Floris TN en Marius Claudius. De aangeboden veulens zijn door een KWPN inspecteur beoordeeld. Op de website zijn per veulen foto’s, video, afstammingsinformatie, eventuele bemerking van de inspecteur en pedigree weergegeven.

Aanvangsprijs

Vanaf morgenochtend 9.00 uur kan er online geboden worden. De aanvangsprijs is Euro 2.000 per veulen. De veiling sluit maandagmiddag 26 september om 15.00 uur. Als een bod wordt overboden in de laatste vijf minuten van de veiling, dan wordt de veilingduur automatisch met vijf minuten verlengd. Dit gaat net zo lang door totdat er geen hogere bieding meer wordt gedaan in de laatste vijf minuten.

 

Bron: Hoefslag

 

Reacties