Gemiddeld 11.000 in KWPN Online Stallion Auction

Gemiddeld 11.000 in KWPN Online Stallion Auction

kwpn online stallion auction
Lamourdale (v.Glamourdale)

Donderdagavond gingen veertien hengsten onder de digitale hamer in de allereerste KWPN Online Stallion Auction. Sinds afgelopen maandag was het mogelijk om te bieden op de hengsten die allemaal op de eerste bezichtiging zijn geweest. De gemiddelde prijs van de hengsten bedroeg in deze eerste editie bijna 11.000 euro.

Le Charmeur

De hengst met het hoogste bod was de Charmeur-zoon Le Charmeur. Voor de hengst, die werd gefokt door Stoeterij Sprengendal, werd 20.000 euro neergeteld.  Zijn grootmoeder is Kirsten Beckers’ Grand Prix-merrie Riondine L en ook de KWPN-goedgekeurde hengst Cachet L komt uit dezelfde moederlijn. Glamourdale-zoon Lamourdale H verwisselt voor 18.250 euro van eigenaar en vertrekt naar België met het oog op de sport. Tot die tijd blijft hij op stal bij Gertjan van Olst, waar hij verder wordt opgeleid.

Springpaarden

Ook enkele springpaarden vertrekken via de KWPN Online Stallion Auction naar het buitenland. Arezzo VDL-zoon Lest Best is aangekocht door een Amerikaanse bieder, de moederlijn van deze hengst bracht al meerdere 1.60-paarden. Royal Feu S.F.-zoon Royal Leon Z, uit de moederlijn van de goedgekeurde Kalypso, gaat naar China.

Bron: KWPN/Hoefslag

Reacties