KWPN neemt online behaalde winstpunten niet over

KWPN neemt online behaalde winstpunten niet over

0 3210
Hoefslag@home

Vanwege het Coronavirus gaf de KNHS de mogelijkheid om winstpunten te halen via online beoordelingen. Het KWPN neemt dit vanaf 1 juli echter niet over, omdat zij vindt dat het niet gelijk staat aan het rijden van een proef in wedstrijdsituatie.

Staat niet gelijk

Het KWPN verwerkt normaal gesproken de sportstanden van de KNHS. Deze gebruiken ze als input voor fokwaarden en voor het vergeven van predicaten die gestoeld zijn op sportresultaten (keur, sport, prestatie). Het KWPN is van mening dat het rijden van een proef in trainingsomgeving niet gelijk staat aan het rijden van een proef in een wedstrijdsituatie.

Niet bewijzen

Tijdens het rijden van de online in te sturen proeven was er volgens het KWPN een gebrek aan toezicht op het losrijden en presteerden de paarden niet tussen andere deelnemers en paarden. Ook konden paarden niet bewijzen dat ze kunnen presteren onder andere omstandigheden dan thuis. Onder andere karaker en rijdbaarheid zijn speerpunten van de KWPN-fokkerij. Deze komen in fysieke wedstrijden anders tot uiting dan in de bekende thuisomgeving.

Per 1 juli

Om bovenstaande redenen worden behaalde resultaten van de online beoordelingen vanaf 1 juli niet overgenomen. Deze tellen dus niet mee voor de hoogte van de sportstand, fokwaarden en predicaten. Per 1 juli starten de reguliere wedstrijden weer. Deze resultaten worden volgens het KWPN uiteraard weer verwerkt in hun database.

Bron: KWPN

Foto: © Isa Wessels

Reacties