KWPN Kampioenschappen maken reclame voor Borculo-veulens

KWPN Kampioenschappen maken reclame voor Borculo-veulens

Nationale Eliteveiling Borculo

**ADVERTORIAL** – De KWPN Kampioenschappen hebben prachtige resultaten voor de Nationale Eliteveiling Borculo opgeleverd. Allereerst was daar natuurlijk de winst in de prestigieuze Pavo Cup voor de vijfjarige Imposantos.

De KWPN-gekeurde Wynton-zoon werd als veulen in 2013 bij ons geveild en bracht ruiter Bart Veeze, eigenaar Theo Driessen en fokker Willy Wijnen inmiddels vele successen.

Genetisch hoogwaardige veulens

Ook dit jaar bieden we van deze fokker genetisch hoogwaardige veulens uit dezelfde moederlijn aan. Het betreft catalogusnummer 38 Narina W, dochter van Impression (v. Don Schufro) uit de Grand Prix-merrie Tarina (Jazz x Sultan), een halfzus van de moeder van Imposantos.

Daarnaast is er in de springrichting(!) het veulen cat. no. 52 Narina I W (v. Thunder van de Zuuthoeve). Zij is gefokt uit Zarina III (Heartbreaker x Baloubet du Rouet x Sultan), een halfzus van de fenomenale Explosion W (ruiter Ben Maher).

Sterke finaleproeven

Het geweldige resultaat van Imposantos was zeker niet het enige Borculo-succes op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Jazz-dochter Hello d’Ottie, eerder deze maand net als Imposantos in hetzelfde Ermelo succesvol op het WK voor Jonge Dressuurpaarden, bracht het tot de achtste positie in de Pavo Cup.

Dezelfde Hello d’Ottie is een driekwart zus van de moeder van cat. no. 37 Norma d’Ottie (v. Iconic B). Ook Hollywood Tarpania, als veulen geveild in Borculo, liet haar kwaliteiten in een solide finaleproef zien bij de zesjarigen.

Eindstrijd vierjarigen

Voor de talentvolle Negro-dochter Jasmijn S was een plek in de eindstrijd bij de vierjarigen gereserveerd en ook zij kwam in het verleden op de Veulenveiling Borculo onder de hamer.

Verschillende nog jonge KWPN-hengsten imponeerden met sterke finaleproeven. Zo liepen Indian Rock (vierde) en Iconic B (zevende) naar bijzonder mooie resultaten. Ook van deze veelbelovende hengsten veilen we op donderdag 30 augustus goed gefokte nakomelingen, met no. 43 Night Dream (Indian Rock x De Niro) en de eerder genoemde no. 37 Norma d’Ottie (Iconic B x Vivaldi).

Blom Cup

De KWPN-hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) eindigde op de derde plaats in de Blom Cup voor zevenjarige springpaarden. Van deze onder Willem Greve opvallend springende hengst is no. 38 Na Macoemba (mv. Corland) opgenomen in de Borculo-collectie.

Bij de zesjarigen zagen we Hannah-Gold onder Boy Peels tot de vierde plaats komen. Op woensdag 29 augustus komt uit dezelfde moeder no. 63 Ninja Noordenhoek (v. Vivant van de Heffinck) onder de veilinghamer. Beiden hebben de internationale springmerrie Eurocommerce Vicky Gold als grootmoeder.

Nationale Veulenkeuring

Maar liefst drie Borculo-veulens werden geselecteerd voor de Nationale Veulenkeuring (NVK), onderdeel van de KWPN Kampioenschappen. De rassige en goed galopperende no. 4 Nog Een Sinaa (Arezzo VDL x Indoctro) werd op de CK van Tolbert al kampioen en eindigde op de NVK op een prachtige zesde plaats in de finale.
Eveneens geselecteerd was cat. no. 50 Naluciënne STMT (Quantensprung x Ampère). Zij komt uit de directe lijn van de KWPN-hengsten UB40 en Davino V.O.D., en kwam eerder al in de provincie Overijssel tot de overwinning.

In de NVK werd dit kwaliteitsvolle merrieveulen als elfde in de finale opgesteld. Daarnaast had de complete no. 5 Next Deniro H zich als KWPN-kampioen van België voor dit kampioenschap geplaatst. Deze zoon van Grand Prix-maker De Niro is via ICSI gefokt uit de WK- en Lichte Tour-merrie Randy Star (v. Lancet).

Allerbeste moederlijnen

Bovenstaande veulens en paarden bevestigen de genetische kracht van de huidige en voorgaande Borculo-collecties. We zien de beste, bewezen vaderdieren bij de geselecteerde veulens terugkomen, maar het verschil wordt vooral gemaakt vanuit moederszijde. Een greep uit de huidige spring- en dressuurcollectie levert het volgende overzicht van beroemde fokmerries en moederlijnen op:

Springen: Qerly Chin de Muze (lijn van o.a. Exquis Walnut de Muze en Vagabond de la Pomme, no. 40), Usha van ’t Roosakker (o.a. Cella en Erco van ’t Roosakker, no. 19), Larthago (o.a. Harley VDL en Cantona TN, no. 56), Elottie W (o.a. Vindicat W en Woklahoma, no. 43 en 61), Fragance de Chalus (o.a. Mylord Carthago en Bamako de Muze, no. 51) en Nikita (o.a. Toulon en Vancouver d’Auvray, no. 58).

Kijk hier voor de volledige springcollectie.

Dressuur: Butopia (lijn van o.a. Interfloor Next One en Radar, no. 56), Charites (o.a. Exquis Nadine en Dorado, no. 46), Corieta (o.a. Dark Knight Texel en Enzo Ferrari, no. 31 en 32), Endy (o.a. Charmeur en Zuidenwind, no. 3, 35, 62 en 65), Ilbria (o.a. Glock’s Voice en Blue Hors Don Olymbrio, no. 9 en 12), Lola-G (o.a. Fellini en Emerald S, no. 59) en Warmante (o.a. Jazz, no. 20).

Kijk hier voor de volledige dressuurcollectie.

Over de Nationale Eliteveiling Borculo

Al sinds 1979 is ‘Borculo’ een begrip in de paardenwereld en dat is mede te danken aan het feit dat de organisatie altijd vooruitstrevend is geweest. Veulenveiling Borculo is daardoor op vele fronten de eerste. Niet alleen de eerste veulenveiling ooit in Nederland of de eerste op basis van het hoogste veilinggemiddelde, maar ook traditioneel de eerste veiling van het reguliere veulenveilingseizoen.

Dat is dit jaar niet anders als op 29 (springveulens) en 30 augustus (dressuurveulens) editie 2018 van de Nationale Eliteveiling Borculo in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender plaatsvindt.

Foto boven: (No. 50, dressuur) Naluciënne STM (Quantensprung x Ampère), uit de zus van de KWPN-hengsten UB40 en Davino V.O.D.

Foto onder: (No. 4, springen) Nog Een Sinaa (Arezzo VDL x Indoctro), indrukwekkend merrieveulen uit de beroemde Sina-stam.

Nog Een Sinaa (Arezzo VDL x Indoctro)
Nog Een Sinaa (Arezzo VDL x Indoctro)

 

No. 5, dressuur) Next Deniro H (De Niro x Lancet) (ICSI), De Niro gecombineerd met de Lichte Tour-merrie Randy Star.

 

No. 63, springen) Ninja Noordenhoek (Vivant van de Heffinck x Lord Z), prestatiehengst Vivant en prestatiemerrie Vicky Gold gecombineerd.

Reacties