KWPN Kampioenschappen | Harley VDL-dochter Kalimero D mooiste springmerrie

KWPN Kampioenschappen | Harley VDL-dochter Kalimero D mooiste springmerrie

0 174
Kalimero.D KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots

‘Made in Limburg’, met een flinke saus uit Friesland. Kalimero D, een dochter van Harley VDL werd geboren bij Van Dael in Kelpen Oler, en is in eigendom van de VDL Stud. Zij werd tijdens de KWPN Paardendagen gisteren als mooiste springgefokte merrie gehuldigd.  Dochters van Vigo d’Arsouilles en Modesto eindigden als tweede en derde.

Complete merries

De meest complete tien merries werden uitgenodigd na hun presentatie aan de hand en het vrij springen. Onder hen twee dochters uit de eerste jaargang van kampioenshengst Freeman VDL, die daarmee zijn visitekaartje af gaf. Maar het was een andere hengst van de VDL Stud wiens dochter er met de hoogste eer van door ging. De door Harrie van Dael uit het Limburgse Kelpen Oler gefokte Kalimero.D (Harley VDL uit Bozella elite EPTM-spr pref PROK van Indoctro) van de VDL Stud bezorgde haar Friese eigenaren opnieuw de NMK-titel. ‘Kalimero.D is een hele aansprekende en goed gemodelleerde merrie met een sterke bovenlijn. Op de sprong liet ze zien over heel veel reflexen en een goede techniek en dito vermogen te beschikken. Een heel compleet springpaard!’, sprak juryvoorzitter Cor Loeffen enthousiast.

Kings Lady

Ze verwees de eveneens heel opvallend springende Kings Lady (Vigo d’Arsouilles uit Vera sport-spr van Goodtimes) van fokker VOF Platenkamp & Evenhuis Services uit De Kiel en mede-geregistreerde Stal Brouwer uit Gieten naar de tweede plaats. Deze heel patent springende merrie verdiende vorige maand al de CK-titel in Drenthe. ‘Deze merrie sprong vanochtend met een fantastische techniek en liet een hele goede verrichting zien.’ De Friese reservekampioene Kirasinaa (Modesto uit Dersinaa ster PROK van Chin Chin) van fokker Sietse van der Meer kon als derde opgesteld worden. ‘Een royaal ontwikkelde merrie met goede bovenlijn en correct fundament, die met veel macht en goed lichaamsgebruik sprong.’

 

De uitslagen

Reacties