KWPN Kampioenschappen en Centrale Keuringen afgelast

KWPN Kampioenschappen en Centrale Keuringen afgelast

Lannamieka VDL KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond, heeft het KWPN de KWPN Kampioenschappen en Centrale Keuringen afgelast. Het KWPN zal waarschijnlijk vanaf 1 juli stamboekkeuringen organiseren zonder publiek.

Stamboekkeuringen

Het kabinet heeft gisteren onder voorbehoud enkele versoepelingen aangekondigd in de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Als het virus tegen die tijd nog steeds onder controle is, mogen per 1 juli groepen tot honderd personen bij elkaar komen. Dat betekent dat het naar alle waarschijnlijkheid vanaf die datum ook mogelijk is om de stamboekkeuringen te organiseren.

Onder voorbehoud

Het KWPN heeft samen met de Sectorraad Paarden een protocol met strikte richtlijnen opgesteld voor alle stamboeken om de 1.5 meter afstand tussen mensen te garanderen en het aantal bezoekers op de locatie te beperken. Dit protocol en de aanvraag om de keuringen doorgang te laten vinden ligt momenteel bij het Ministerie van LNV. Indien wij toestemming hiervoor krijgen is het mogelijk om volgens planning de stamboekkeuringen in juli (met een eventuele uitloop naar augustus) te organiseren. Dit uiteraard onder voorbehoud van eventuele nieuwe maatregelen van de overheid.

Centrale Keuringen

De Centrale Keuringen vinden dit jaar geen doorgang. De graadverhogingen die normaliter op de Centrale Keuringen plaatsvinden (ster, (voorlopig) keur) kunnen, bij het voldoen aan de daarvoor geldende eisen, op de stamboekkeuring worden behaald. De stamboekkeuringen vinden zonder publiek plaats. Als toestemming is verkregen kunnen de regio’s ook veulenkeuringen organiseren, in samenspraak met de KWPN-inspectie en ook volgens strikte richtlijnen. Zodra wij groen licht krijgen van de overheid zullen wij u hierover informeren.

Blom en Pavo Cup

Evenementen met meer dan 100 bezoekers zijn vooralsnog niet toegestaan. De KWPN Kampioenschappen komen derhalve dit jaar te vervallen. Het voornemen is om in september op het KWPN-centrum de Blom Cup te verrijden en in oktober/november de Pavo Cup voorselecties in de regio met in Ermelo de finale.

IBOP en EPTM

Op 19 mei start op het KWPN-centrum de eerder geannuleerde EPTM-test, uiteraard ook onder strikt protocol voor zowel geregistreerden als medewerkers. Ook worden er op korte termijn enkele IBOP’s georganiseerd op het KWPN-centrum.

Bron: KWPN

Reacties