KWPN Kampioenschap voor Vijfjarige Eventingpaarden naar Renswoude Horse Trials

KWPN Kampioenschap voor Vijfjarige Eventingpaarden naar Renswoude Horse Trials

KWPN-kampioenschap vijfjarige eventingpaarden
Angela Kallee - ACSI Green Arrow KWPN Kampioenschap voor 5 Jarige Eventingpaarden KWPN Kampioenschappen 2016 © DigiShots

De afgelopen 10 jaar werd het KWPN Kampioenschap voor Vijfjarige Eventingpaarden georganiseerd tijdens de KWPN Kampioenschappen. Dit jaar verhuist het kampioenschap naar de tiende editie van de Renswoude Horse Trials. Deze grootschalige eventingwedstrijd heeft de internationale klassen CI2*-L, CCI3*-L, CCI3*-S, CCI4*-S.

Waardevol kampioenschap

Vanuit het KWPN is Marijke de Greef betrokken bij de organisatie: “Het deelnemersaantal was de laatste jaren niet groot en nam af. Dat is natuurlijk heel jammer. Verschillende oud deelnemers hebben vanuit dit kampioenschap de doorstroom gemaakt naar het internationale toneel, waaruit blijkt dat het een waardevol kampioenschap is.”

Handen ineen geslagen

Door het kampioenschap te verhuizen naar de gerenommeerde internationale eventingwedstrijd Renswoude Horse Trials, hoopt de organisatie hieraan een nieuwe impuls te geven. “Gelukkig ziet Renswoude Horse Trials ook het belang van dit kampioenschap in en hebben we samen de handen ineen geslagen.” Het kampioenschap vindt plaats op woensdag 29 mei. Het is de eerste rubriek van het vijf dagen durende Renswoude Horse Trials. De wedstrijd voor jonge eventingpaarden is open voor vijf- en zesjarigen van alle stamboeken. De hooggeplaatste vijfjarige KWPN’er wordt KWPN Kampioen Vijfjarige Eventingpaarden.

Dressuurproef vervalt

Naast de locatie zijn er nog enkele veranderingen meer voor dit kampioenschap. Zo vervalt de dressuurproef, maar tonen alle deelnemende paarden zich individueel in de springpiste in stap, draf en galop aan de jury. Aansluitend aan deze presentatie volgt het springparcours en kort daarna de terreinproef. Iedere combinatie werkt dus direct alle onderdelen van de wedstrijd achter elkaar af. Informatie over de inschrijfprocedure en het vraagprogramma met daarin alle wijzigingen volgt binnenkort.

Bron: KWPN

Reacties