KWPN | Jonge hengsten maken sterke indruk

KWPN | Jonge hengsten maken sterke indruk

Renate van Uytert-van Vliet en Just Wimphof
Renate van Uytert-van Vliet en Just Wimphof

Op de slotdag van de reguliere eerste bezichtiging voor dressuurhengsten, maakten de jonge hengsten een goede indruk met hun eerste jaargangen. Zo kreeg topaanvoerder Just Wimphof 9 zonen door.

82 hengsten

In totaal hebben 19 hengsten groen licht gekregen en daarmee staat het totaal voor de tweede bezichtiging op 82 dressuurhengsten. De nakeuring staat gepland op 17 december en dan worden er nog diverse hengsten verwacht.

Veelbelovende collectie

Uit een totaal van 14 zonen uit zijn eerste jaargang, konden er van Just Wimphof negen worden uitgenodigd voor de volgende ronde. Ook kampioenshengst Indian Rock maakte een sterke indruk met vier geselecteerde zonen en ook van de jonge verervers Incognito mogen twee zonen door. “Het was vandaag een hele positieve dag”, begint Bert Rutten enthousiast. “Dat begon al gelijk op het straatje, waar we een veelbelovende collectie hengsten zagen en die verwachtingen werden over het algemeen ook waar gemaakt bij het vrij bewegen.”

Bewegingsvorm

“De nakomelingen van Just Wimphof hebben een hele goede bewegingsvorm met daarin veel tritt, en ze maakten een frisse en sympathieke indruk. Ook van Indian Rock hebben we fijne, bergopwaarts bewegende paarden gezien met een goed bewegingsmechanisme. Ook van andere jonge hengsten hebben we goed bewegende zonen kunnen selecteren dus als hengstenkeuringscommissie waren we heel gelukkig vandaag.”

Morgen begint de eerste bezichtiging voor de springhengsten.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties