KWPN I “We zijn kritisch over de stap”

KWPN I “We zijn kritisch over de stap”

Geniaal
Dinja van Liere - Geniaal Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Op de vierde dag van de eerste bezichtiging in Ermelo 30 november zijn 13 dressuurhengsten uitgenodigd voor de volgende selectieronde.

Het was de dag van verervers als Franklin (5) en Geniaal (3). Zij brachten beide goed bewegende zonen voort.“Het was wel een beetje zoeken vandaag, maar we zijn heel content met de geselecteerde hengsten. Van zowel Franklin als Geniaal, die onder de categorie jonge verervers vallen, hebben we diverse kwaliteitsvolle zonen kunnen meenemen naar de volgende ronde”, vertelt voorzitter Bert Rutten.

Selectief

“We zagen over het algemeen toch wat teveel hengsten die te weinig bergop bewogen, en teveel op de voorhand bleven. Ook voor wat betreft de stap zijn we, net als tijdens de eerste drie dagen, kritisch geweest. Wanneer de stap niet tactzuiver is, is het doek voor nu gevallen.”

“Een enkele keer hadden we wat vraagtekens bij de ruimte in de stap maar wanneer de tact wel goed bleek, gaven we graag het voordeel van de twijfel. Als de maatregelen het toestaan, zullen we de geselecteerde hengsten voorafgaand aan de tweede bezichtiging nog aan de longe zien, en komen er dus nog meerdere beoordelingsmomenten.”

“De collectie begint nu al mooi vorm te krijgen en we zijn tevreden met de dertien, hele fijne hengsten die daar vandaag zijn bijgekomen.”

Zie hier de doorverwezen hengsten van 30 november.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties