KWPN hengstenshow zaterdag *fotoverslag*

KWPN hengstenshow zaterdag *fotoverslag*

Le Formidable kwpn hengstenkeuring
Le Formidable kampioen van de hengstenkeuring

Zaterdag begon de KWPN Hengstenshow met de 2de bezichtiging van de dressuur hengsten.

Tweede bezichtiging

De Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch begon zaterdagochtend wat matig: in de eerste groep werd 1 van de 7 voorgestelde hengsten doorverwezen naar de derde bezichtiging.

In de kleine fokrichting Gelders Paard verschenen voor de tweede bezichtiging vier hengsten in de baan. Voor één hiervan, Lefro Mundo (Edmundo x Wilson) viel hier het doek.

lendor gelders paard hengst
Lendor (Casaron x Elegant)

Finalisten Gelderse hengsten competitie

Imposant op het oog het meest in het Gelderse type staande vos liet een mooie verrichting zien, waarbij hij drie goede gangen toonde met veel takt en balans en steeds in een mooie houding bleef lopen. Ook in galop sprong hij goed door met Henk Hammers aan de leidsels. Dit was overigens een gelegenheidsmenner,  Imposant EM wordt thuis met veel plezier getraind door zijn eigenaren. Wat op viel was zijn werkwillige en nuchtere karakter.

Imposant
Henk Hammers – Imposant EM
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShots

Jupiler S (Charmeur x JetSet D) met Marrit Reussien op zijn rug en Ibsen B (Wynton x Cabochon) met Yardena van Es werd voorgesteld onder het zadel . Lid van het juryteam Gelders paard, Marloes van der Velden verzorgde een toelichting.

 

Tuigpaardhengsten

Net als bij de dressuur- spring- en Gelderse paarden werden ook de tuigpaardhengsten die in 2018 werden goedgekeurd voorgesteld aan het publiek; Jesse James met Mark de Groot aan de leidsels en Kordaat die werd gereden door Robbie van Dijk.

Jesse James
Jesse James
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShots

Legend

Legend (Guardian S x Stuurboord) werd tijdens de derde bezichtiging niet alleen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, maar tevens uitgeroepen tot kampioen.
De chique, niet al te grote, voshengst beschikt over veel ras en uitstraling, staat voldoende in het Gelderse type en beschikt over sterke verbindingen. Hij bewoog met opvallend veel kracht, expressie en zelfhouding.

Legend
Kampioen Gelderse Hengsten 2019: Legend (v. Guardian S)

Tuigpaarden

Voor de kampioenskeuring mochten twee hengsten nogmaals aantreden: Las Vegas (Eebert x Plain’s Liberator) en Lanto VDB (Delviro HBC x Patijn). De eerste toonde veel front en een zeer goed ontwikkelde schoft- en schouderpartij. Hij bewoog met veel actie en schoudervrijheid, maar zou ten opzichte van zijn concurrent in zijn rug een fractie sterker en bespierder mogen zijn. Lanto VDB ontlokte het publiek tijdens zijn eerste optreden al een groot applaus en hij werd dan ook uitgeroepen tot kampioen.

Lanto V.D.B.
Lanto V.D.B.
KWPN Hengstenkeuring 2019
© DigiShots

Voor de tweede bezichtiging Tuigpaarden waren voor Den Bosch zeven deelnemers uitgenodigd. Tijdens de eerste bezichtiging bleek al sterk te zijn geselecteerd, want alle zeven hengsten kregen groen licht voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo.

Het was een geweldige dag voor Lambertus Huckriede, want hij won niet alleen de Oregon-Trofee met Hubert BDM, zijn Just Lucky (Wentworth Ebony x Waterman) werd ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

 

Le Formidable

Voor de echt kenners was het na de eerste bezichtiging in Ermelo al duidelijk. Er was één hengst die met kop en schouders boven de grote massa uitstak: Le Formidable (v Bordeaux). Een hengst met een prachtig model, ras, uitstraling, houding , beweging en ook nog eens een droom moederstam.

Meer compleet kan een hengst niet zijn. Ook op de hoofdkeuring in Den Bosch liet het in grote getale toegestroomde publiek zich niet onbetuigd. Le Formidable kreeg gedurende zijn hele optreden in de kooi een luid applaus en positief fluitsalvo.

Le Formidable
KWPN Hengstenkeuring 2019
© DigiShots

Select Sale

Tijdens de 19e editie van de KWPN Select Sale gingen wat meer hengsten onder de hamer dan dat eerder in de catalogus werd aangegeven, doordat er verschillende Wildcards werden uitgedeeld.

De 20 hengsten leverden 653.000 euro op, met een gemiddelde prijs van 32.650 euro. De aangewezen hengst Luca Brasi was het eerste paard dat verkocht werd, met het hoogste bedrag van de avond: 70.000 euro. De hengst werd terug gekocht door de familie Krol.

KWPN Select Sale
Luca Brasi
KWPN Eerste Bezichtiging 2018
© DigiShots

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties