KWPN hengst Rhodium overleden

KWPN hengst Rhodium overleden

Dinja van Liere - Duval's Capri Sonne Jr Jumping Amsterdam 2015 © DigiShots

De KWPN-goedgekeurde hengst Rhodium is niet meer. Sinds december stond de Ferro-zoon bij de Zweedse Anita Rostner op Myrsjö Gård. Daar is hij in de wei overleden, de oorzaak is nog onbekend.

Rhodium (Ferro uit Larcona keur prest van G.Ramiro Z, fokker J. Klompers uit Oost- West- en Middelbeers) is maandagmiddag overleden, zo maakte Myrsjö Gård bekend. “Het leven is soms niet eerlijk. We zijn er kapot van”, reageert Anita Rostner. “We brengen hem morgen weg voor autopsie. Bedankt voor de tijd met ons, Rhodium.”

Zweden

De 21-jarige Rhodium begon zijn opleiding als dressuurpaard bij Hans Peter Minderhoud, die in 2005 de KWPN Hengstencompetitie Z met hem op naam schreef en een zesde plaats in de finale van het WK voor zesjarige dressuurpaarden behaalde. Vervolgens kwam Rhodium onder het zadel bij Diederik van Silfhout, die hem aan start bracht in de Lichte Tour. In 2013 kwam Rhodium kort onder het zadel van Rachell Fokker. Haar moeder Rieneke Fokker verhuurde hem in 2014 naar Schotland. Vorig jaar werd Rhodium door Marcel van Bruggen gekocht en teruggehaald naar Nederland. Afgelopen december verhuisde de hengst naar Zweden.

Fokkerij

In de fokkerij laat Rhodium zijn sporen na, hij heeft bij het KWPN ruim 1000 nakomelingen geregistreerd. Hij leverde twee KWPN-goedgekeurde zonen: Washington (mv.Jetset-D) en Capri Sonne Jr. (mv.San Remo). Via Capri Sonne Jr., die onder Dinja van Liere hoge ogen gooide in de Lichte Tour en nu wordt opgeleid door Laura Tomlinson, werd uit zijn tweede generatie Kaygo (mv.Westpoint) goedgekeurd. Ook de Grand Prix-paarden Azzurro (mv.Krack C) en Cupido (mv.San Remo) zijn nakomelingen van Rhodium.

Bron: KWPN

Foto: Archief

Reacties