KWPN-hengst Montender overleden

KWPN-hengst Montender overleden

montender Marco Kutscher

Le Haras du Bois Margot heeft afscheid moeten nemen van zijn tweevoudig Europees kampioen Montender. De KWPN-hengst overleed in Frankrijk op 24-jarige leeftijd.

De Duitse springruiter Marco Kutscher was buitengewoon succesvol met de donkerbruine hengst. Hij won onder meer twee gouden medailles tijdens de Europese kampioenschappen van 2005, twee bronzen medailles tijdens de Olympische Spelen in Athene en hij won meerdere malen de Nations Cup.

Montender en Kutscher bezetten jarenlang de nummer een positie op de wereldranglijst.

Johnny Visschedijk

Montender werd geboren in De Lutte bij Visschedijk Sportpaarden van Johnny Visschedijk. Hij stond in Nederland ter dekking bij De Watermolen.

In de Strengen besteedde in 2009 een uitgebreid artikel aan Montender, dat je hier kunt downloaden.

Een van de bekendste nakomelingen van Montender is de hengst Monte Bellini. Hij werd onder De Duitser Philipp Weishaupt tweemaal nationaal kampioen, maar moest helaas de Olympische Spelen in Londen laten schieten vanwege en blessure.

Franse fokkerij

Le Haras du Bois Margot maakte het overlijden bekend. De hengst bracht zijn laatste levensjaren door op de Franse stoeterij met het oog op de fokkerij.

‘Zijn oudste Franse nakomelingen zullen in 2019 vier jaar worden,’ aldus de stoeterij.  ‘Je was een buitengewoon paard. Je zult een legende blijven voor iedereen.’

Foto: Remco Veurink

 

 

Le Grand Champion et Etalon MONTENDER nous a quitté. C’est avec une grande tristesse que nous vous faisons part du…

Geplaatst door Laetitia Viollet op Zondag 25 november 2018

Reacties