KWPN-hengst Kaiman verkocht naar Amerika

KWPN-hengst Kaiman verkocht naar Amerika

Femke de Laat - Kaiman KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Reesink Horses plaatst op Facebook dat ze hun zwarte parel Kaiman (v. Dark Pleasure) hebben verkocht naar de Amerikaanse Iron Spring Farm. Wel blijft hij via Reesink beschikbaar voor de fokkerij en blijft Dinja van Liere de hengst rijden.

Verrichtingstopper

In 2019 slaagde de hengst voor het verrichtingsonderzoek met 84 punten. Voor alle onderdelen kreeg hij maar liefst een 8,5, op de stap na, hiervoor kreeg hij een 8. Zijn voormalige amazone Femke de Laat vertelde een dag voor de hengst naar het verrichtingsonderzoek ging: “Zowel met rijden als in de omgang is hij heel lief en braaf. Als hij aan het werk moet, doet hij altijd zijn best; dat was met zijn vader Dark Pleasure ook zo.”

Aanhalig en relaxed

“Kaiman geeft een heel fijn gevoel onder het zadel”, aldus amazone Dinja van Liere. “Hij is heel lief en altijd gefocust op zijn ruiter. Ik denk dat de galop zijn beste gang is en hij springt al hele mooie wissels.” De hengst staat volgens Reesink bekend om zijn goede instelling, vriendelijke karakter en werkwilligheid. “Op stal is hij heel aanhalig en relaxed. Hij houdt van suikerklontjes en aandacht”, legt van Liere uit.

Bron: Reesink Horses

Foto: © DigiShots

Reacties