KWPN hengst Invictus verkocht naar Groot-Brittanië

KWPN hengst Invictus verkocht naar Groot-Brittanië

0 1565
Roelof Bril
Roelof Bril - Invictus Blom Hengstencompetitie Springen 2018/2019 © DigiShots

Roelof Bril heeft zijn KWPN-goedgekeurde hengst Invictus(v. El Salvador) verkocht naar Groot-Brittanië. De hengst vertrekt naar Runningwell Stables in Essex. De hengst gaat zijn carrière als sportpaard voortzetten bij de nieuwe eigenaren. Eerder dit jaar is ook de KWPN-goedgekeurde hengst Key West (v.Tangelo van de Zuuthoeve) naar deze stal vertrokken.

Zelfgefokt

Bril heeft de hengst Invictus zelf gefokt en slaagde in 2016 met 79 punten voor zijn verrichtingsonderzoek bij het KWPN. Dit deed hij met goede cijfers voor zijn springkwaliteiten. Zo haalde hij achten voor zijn reflexen en techniek en zelfs een 8,5 voor zijn vermogen. Afgelopen jaar bracht Bril hem al uit in enkele internationale jonge paarden rubrieken.

Goed bod

Runningwell Stables kocht al vaker paarden van Roelof Bril en deed een goed bod op de donkerbruine hengst. Bij de eveneens KWPN-goedgekeurde hengst Key West maakte Bril afgelopen jaar al een soortgelijke beslissing. Bril vertelt “Jonge springhengsten dekken bijna niks. Dan is de keuze niet zo moeilijk”. Beide hengsten gaan een beloftevolle toekomst tegemoet in de sport.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties