KWPN-hengst Indigro bij Jennifer Sekreve op stal: “Hij is super gretig”

KWPN-hengst Indigro bij Jennifer Sekreve op stal: “Hij is super gretig”

Kirsten Brouwer Indigro
Kirsten Brouwer en de recent goedgekeurde Indigro

Jennifer Sekreve laat weten dat de goedgekeurde KWPN-hengst Indigro bij haar op stal staat. Zij zal het paard verder opleiden en uitbrengen voor eigenaren Rom Vermunt en Harld en Jeannette Bruinier. Zij kochten het paard van Wilaras, eigenaar van Platinum Stable, toen hij zijn volledige paardenbestand verkocht.

Past mij wel

“Het is een super fijn paard,” vertelt Sekreve over het dier. “Ik ben echt wel blij met hem. Hij heeft 3 goede gangen, en een héél goed achterbeen. Hij is super gretig in het werk, hij wil heel graag en dat is fijn. Indigro is heel scherp en heel werkwillig, dat is heel fijn. Dat past mij ook echt wel. Ik heb ze liever wat heet zijn dan een beetje koud. Dan willen ze graag lopen en tonen ze werklust. Ik heb te korte benen om constant te drukken,” grapt de amazone vrolijk.

Super enthousiast

“De eigenaren hebben meerdere paarden van Platinum Stables overgenomen,” licht de amazone toe. “Daarvan zijn er 2 hengsten naar Bart Veeze gegaan. Rom vroeg of ik Indigro even wilde proberen, en van het een kwam het ander. Ik dacht; ‘Deze vind ik wel heel erg leuk’, en nu staat hij hier op stal. Daar ben ik natuurlijk super enthousiast over. Ik heb hem net op stal, dus we moeten eerst nog een beetje een combinatie vormen. Het is nu natuurlijk nog een beetje pril. We trainen nog even door en dan gaan we een keer in het Z starten, dan kan hij lekker ervaring opdoen.”

Hengstencompetitie

Sekreve weet nog niet goed wanneer ze de hengst gaat uitbrengen. “Ik weet dat hij komende winter nog één keer de hengstencompetitie moet lopen. Voor die tijd wil ik hem nog wel een keer meenemen op concours, dan kan hij mooi in het Z wat wedstrijdjes lopen en wat ervaring opdoen. Hij is namelijk nog niet zo heel veel meegeweest. We hebben er ook niet veel over gehoord, dus hij zal echt nog wel ervaring op moeten doen en in die tijd kan ik hem mooi ook een beetje leren kennen.”

“Zijn gretigheid past mij goed,” voegt de amazone ten slotte toe. “Hij heeft heel veel aanleg voor het verzamelingswerk, zowel in de draf als in de galop. Ik zie er wel een goed paard in voor de toekomst!”

 

Sinds kort de stoere KWPN hengst Indigro op stal. 😄 Hier een klein stukje van de training vandaag. #customzadels #lavalencio

Geplaatst door Jennifer Sekreve op Woensdag 5 juni 2019

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Timo Martis

Vergelijkbare artikelen

Reacties