KWPN-hengst Five Star nu ook goedgekeurd bij Hannoveraans Verband

KWPN-hengst Five Star nu ook goedgekeurd bij Hannoveraans Verband

Five Star
Five Star (v. Amazing Star)

Five Star (Amazing Star x Jazz) liep een fantastisch winterseizoen op het Global Dressage Festival in Wellington. Onder zijn Duitse ruiter Kevin Kohmann won hij niet alleen zijn allereerste landenwedstrijd, maar won niet minder dan elf van de zestien proeven in de internationale Lichte Tour.

Five Star was al goedgekeurd bij het KWPN en Oldenburg en is dat sinds kort ook bij het Hannoveraans Verband. De keuringscommissie van het Hannoveraans Verband kwam naar Diamante Farm in Wellington om de hengst op zijn thuislocatie te bekijken. Zij besloten de hengst met mooie cijfers goed te keuren.

Score

Naast zijn atletische kwaliteiten was de commissie erg onder de indruk van de uitstraling van Five Star en zijn prachtige hoofd en hals. Ook zijn bereidheid om te werken en zijn geweldige karakter werden geroemd.

Five Star kreeg zes 9’ens, vijf 8’en en twee 7’ens op zijn scorekaart. De 9’ens verdiende hij voor zijn hoofd, hals, stap, galop, type & hengstenuitdrukking en voor zijn impuls en losgelatenheid. Dit was goed genoeg voor een gemiddelde score van 8,43 punten.

 

Bron: Persbericht

Foto: Miranda van Kol

Reacties